Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τέσσερα νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο


Τέσσερα νομοσχέδια στο Υπουργικό
   Σύσκεψη για θέματα Οικονομίας και Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 πμ στην Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου με συμμετέχοντες τους υπουργούς Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππα, Π. Γερουλάνο, Χ. Παμπούκη και Κ. Σκανδαλίδη.

    Στις 2 μμ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθούν τέσσερα νομοσχέδια με πρώτο εκείνο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, αρμοδιότητας του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γιάννη Ραγκούση.

    Το επόμενο νομοσχέδιο αφορά την "αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, και την σύσταση Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και άλλες διατάξεις" αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Επίσης, θα συζητηθούν τα νομοσχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το νομοσχέδιο για την προστασία αδέσποτων και κατοικίδιων ζώων και του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά κα μεταμόσχευση οργάνων.

    Σύσκεψη για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

    Στις 5:00 μμ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ομάδα εργασίας της οποίας προΐσταται ο Ιταλός Αρχιτέκτονας, Renzo Piano, η οποία θα του παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

    Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει από την κρίση και δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στο νέο μηχανισμό στήριξης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο περιθώριο της Συνόδου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ευρωβουλευτών από κοινού με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

    Η ελληνική οικονομία δείχνει ότι φέρνει αποτελέσματα και ο στόχος είναι να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, τόνισε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, συμπληρώνοντας ότι στην προσπάθεια που γίνεται πρέπει να συμβάλουν και οι τράπεζες.

    Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο στην Ευρώπη, αλλά και να ενδυναμώσουμε τα θεσμικά μας όργανα, ανάγκη που φάνηκε έντονα στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση για τους οίκους αξιολόγησης και ειδικά στην "Standard & Poor's", η οποία υποβάθμισε την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν περάσει στον απόλυτο πανικό και υπενθύμισε ότι ήταν εκείνοι που έδιναν ΑΑΑ στα τοξικά ομόλογα τα οποία δημιούργησαν την κρίση.

    Πρέπει να δούμε ποιος παίρνει τις αποφάσεις, ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι οίκοι αξιολόγηση δεν λογοδοτούν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου