Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Προπηλακισμοί απαξίωσης

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011
Εκτύπωση E-mail
 

Τα τελευταία περιστατικά φραστικών επιθέσεων και προπηλακισμών κατά κυβερνητικών στελεχών, με χαρακτηριστική την περίπτωση της εκτόξευσης γιαουρτιών κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου στα Καλύβια, αποτυπώνουν την οργή και την αγανάκτηση των εξαγριωμένων πολιτών για την πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης.
Οι αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών στελεχών αναδεικνύουν, σε ένα βαθμό, το ζήτημα της συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από τους πολίτες. Ιδιαίτερα, όμως, στρέφονται κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία όχι μόνο δεν τήρησε τις προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις, για τις οποίες και ψηφίστηκε από το λαό, αλλά έχει προχωρήσει σε πρωτοφανή μέτρα, που έχουν επιφέρει δραματικές αλλαγές στην τσέπη, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Τέτοιες που η ελληνική κοινωνία δεν έχει ξαναζήσει, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης του Μνημονίου, που πλήττουν βάναυσα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, έχουν δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έκρηξης, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι κλιμακούμενες αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, όπως υποστηρίζει ο κ. Πάγκαλος, αλλά ακόμη και από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πρόσφατα αποδοκίμασαν δημόσια τον ίδιο με χαρακτηριστική αφίσα απαξιωτικού περιεχομένου. Είναι σαφές επίσης ότι οι αποδοκιμασίες δεν λύνουν το πρόβλημα της κυβερνητικής πολιτικής. Ούτε οι προπηλακισμοί αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο αντίδρασης και ασφαλώς δεν εκφράζουν το σύνολο της κοινωνίας. Είναι, όμως, βέβαιο ότι δείχνουν το βαθμό αγανάκτησης κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από την κοινή γνώμη, η οποία επιμένει σε ένα ηχηρό «όχι, κύριε Πάγκαλε, δεν τα φάγαμε μαζί».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου