Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Ρόβλιας:"Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων"

 "Γάτος": "Προφανώς ο κ. Ρόβλιας είναι υφυπουργός σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα" 


Εκτύπωση E-mail
Ελλάδα: "Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων", δηλώνει ο υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας
Κάμψη παρουσιάζει για τρίτη συνεχή ημέρα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, ακολουθώντας την κάμψη των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, υποστηρίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας.
   Παραλλήλως αναφέρει ότι διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι από το υπουργείο, έτσι ώστε "οι τιμές να κινούνται στο εύλογο και νόμιμο ύψος σε σχέση με τις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών και τις τιμές των διυλιστηρίων''.
    Ο υφυπουργός χαρακτηρίζει "κακόπιστη παραπληροφόρηση" τους ισχυρισμούς ότι δήθεν ο Επίτροπος Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζον Ντάλι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Πουπάκη, αναγνώρισε ότι υπάρχει αισχροκέρδεια στην Ελλάδα.
    "Η αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Ο κ. Πουπάκης ήταν αυτός που έκανε λόγο στην ερώτησή του για δήθεν ασύστολη κερδοσκοπία και ο επίτροπος κ. Ντάλι του απάντησε ότι, για τα όσα ισχυρίζεται, δεν είναι αρμόδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή'', υποστηρίζει ο κ. Ρόβλιας.
    "Ο κ. Ντάλι ουδόλως υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του κ. Πουπάκη περί αισχροκερδείας", προσθέτει ο υφυπουργός και καταλήγει: "Άλλωστε δεν θα μπορούσε να τους υιοθετήσει διότι δεν είναι αληθείς. Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων. Αν παρουσιαστούν τέτοια φαινόμενα η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη βάσει του νόμου να παρέμβει, και θα παρέμβει για τη προστασία των καταναλωτών, όπως έγινε στο παρελθόν δύο φορές''.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου