Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: Θα διαλύσω τα ΜΑΤ, οι μετανάστες θα φέρουν και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα



Οραματίζεται τη διάλυση των ΜΑΤ αλλά και την επιπλέον εισροή μεταναστών στη χώρα μας, για τους οποίους υπόσχεται ότι αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους νομιμοποιήσει και θα τους δώσει το ελεύθερο να φέρουν και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα! Διαβάστε στο planet-greece το νέο παραλήρημα του κατά τα άλλα... Έλληνα πολιτικού....



Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα υποστηρίζει πως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι θέμα ολοκληρωμένης πολιτικής και σχεδιασμού. Μάλιστα τονίζει πως αν η Αστυνομία επικεντρώσει τον σχεδιασμό της στο να εμπεδώσει κλίμα ασφάλειας παντού, μπορεί να το καταφέρει.

Παράλληλα όμως επιμένει στον αφοπλισμό των αστυνομικών που περιφρουρούν τις πορείες, να πάψουν οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «δεν χρειάζεται να έχουμε γιγάντιες ειδικές μονάδες με αποκλειστική αποστολή να δέρνουν», αφήνοντας ουσιαστικό ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργήσει τα ΜΑΤ.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, αλλά και την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην οποία έχει συμβάλει η λαθρομετανάστευση, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: "Το μόνο το οποίο θα μπορούσαν να μας χρεώσουν είναι ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την εγκληματικότητα και το έλλειμμα ασφαλείας. Δεν είναι όλοι οι μετανάστες εγκληματίες, ούτε όλοι οι εγκληματίες μετανάστες. (...) Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι σύνθετο και δεν επιδέχεται απλοϊκές απαντήσεις. Καταρχήν, πρέπει να υπάρξει μια συγκεκριμένη πολιτική νομιμοποίησης. Αν είναι κάποιος χρόνια στην Ελλάδα και εργάζεται, πρέπει να έχει χαρτιά και ένα καθεστώς νόμιμης παραμονής. Το να μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες να φέρει τη γυναίκα του και τα παδιά του δεν είναι τόσο παράλογο. Οι Έλληνες της διασποράς απέκτησαν αυτό το δικαίωμα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου