Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ανεξέλεγκτες οι συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας, δηλώνει η Μέρκελ



Σκεπτικισμός και ανησυχίες

Ανεξέλεγκτες οι συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας, δηλώνει η Μέρκελ
      Associated Press 2010 The Associated Press All Rights Reserved
,,,,, . . ,,
Σκεπτικισμό για το κατά πόσο θα μπορέσει η Ελλάδα να μειώσει το χρέος της και με τα νέα μέτρα εκφράζουν πλέον τα στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού τόνισε πως ακόμη και με τις νέες μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύεται να προχωρήσει η Ελλάδα, δεν θα καταφέρει να μειώσει το χρέος της σε επίπεδα που θεωρούνται βιώσιμα.
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το ο Σόιμπλε δήλωσε πως τα νέα μέτρα δεν θα οδηγήσουν στο στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 και ότι η Ελλάδα θα επιτύχει περιορισμό του δημόσιου χρέους μόλις στο 136% του ΑΕΠ.
Βάσει των όσων φέρεται να δήλωσε ο Σόιμπλε το χρέος θα πρέπει να μειωθεί κατά περίπου 10%-11% του ΑΕΠ προκειμένου για να καταστεί βιώσιμο. Αυτό σημαίνει εξεύρεση επιπλέον 20 δισ. ευρώ από εξοικονομήσεις, ενδεχομένως μέσω του επίσημου τομέα.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε στην ίδια συνεδρίαση, ότι θα ήταν επικίνδυνο να επιτραπεί στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει, λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Ο Μαικλ Μάιστερ  αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών της Μέρκελ, δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, αλλά η χώρα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει  για την αντιμετώπιση του χρέους της.

Sofokleus10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου