Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Οριστικό το διαζύγιο μεταξύ Alpha Bank και Eurobank



Το διαζύγιο της Alpha Bank με την Eurobank είναι δεδομένο χωρίς να είναι μάλιστα συναινετικό

Picture 0 for Οριστικό το διαζύγιο μεταξύ Alpha Bank και Eurobank
Θα πρέπει να θεωρείται πλέον οριστικό. Το διαζύγιο της Alpha Bank με τηνEurobank είναι δεδομένο χωρίς να είναι μάλιστα συναινετικό. Το Διοικητικό Συμβούλιο της πρώτης, ουσιαστικά το έχει επικυρώσει κι απομένουν πλέον τα τυπικά. Τα οποία, με τη σειρά τους θα δρομολογηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI, όπως εξαρχής είχε δηλωθεί από τη διοίκηση της Alpha.
Από τη διοίκηση της Eurobank το θέμα αντιμετωπίζεται πλέον με …ψυχραιμία, μετά τη μάλλον βιαστική απάντηση που είχαν εκδώσει, στην πρώτη ανακοίνωση της Alpha, η οποία έδειχνε άγχος και αγωνία.
Προφανώς, στην τράπεζα του ομίλου Λάτση αντιλαμβάνονται ότι μόνο κατ αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουν στην αγορά ότι έχουν αισιόδοξο μέλλον ακόμα και χωρίς την συμπόρευση με την Alpha. Γι αυτό κι αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική, αν και είναι τοις πάσι γνωστό ότι η απόφαση της Alpha τους ενόχλησε.
Το ενδεχόμενο να επανέλθει ο βασικός μέτοχος της Eurobank με μια καλύτερη προσφορά προς την Alpha θεωρείται σχεδόν απίθανο, αν και ψιθυρίζεται στην αγορά. Κι αυτό γιατί στην Alpha έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, για αυτόνομη πορεία, μέχρι να βγει η χώρα από την πρωτοφανή κρίση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο 24μηνο.


Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου