Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012


Το PSI+ θα οδηγήσει την Ελλάδα σε συντεταγμένη, επιλεκτική χρεοκοπία εντός ευρώ..
Αυτό προφανώς και θεωρείται αναμενόμενη διαδικασία καθώς έχει προαναγγελθεί από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Η υποβάθμιση σε default έχει νομική κυρίως διάσταση καθώς θα είναι διαχειρίσιμες οι επιπτώσεις από την χρεοκοπία. 

Μετά την αναμενόμενη υποβάθμιση της Ελλάδος στην κλίμακα C ή D δηλαδή σε καθεστώς default, σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας, η οποία προφανώς και θα αποτελεί ιστορική εξέλιξη καθώς ουδέποτε χώρα του δυτικού κόσμου χρεοκόπησε…οι οίκοι αξιολόγησης Moody’s Standard and Poor’s και Fitch θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα έως 8 βαθμίδες πιθανότητα στην κλίμακα Β. Η υποβάθμιση σε καθεστώς χρεοκοπίας της Ελλάδος θεωρείται μια αναμενόμενη εξέλιξη.

Ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος που θα παραμείνει σε καθεστώς default η Ελλάδα. 
Ωστόσο στην επόμενη φάση οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα έως 8 βαθμίδες δηλαδή έως την κλίμακα Β. 

Να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση της Ελλάδος στην κλίμακα B θα είναι απόρροια των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν τα οποία θα δοθούν στους ομολογιούχους δανειστές στα πλαίσια του PSI+. Αυτά τα νέα ομόλογα θα πρέπει να αξιολογηθούν και θα φέρουν βαθμολογία από τους οίκους αξιολόγησης. Αυτά τα νέα ομόλογα θα μπορούσαν να βαθμολογηθούν έως την κλίμακα Β.

Με βάση όμως ορισμένες πηγές…παρουσιάζεται και μια άλλη παράμετρος που αν συμβεί θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Δηλαδή τα νέα ομόλογα του ελληνικού χρέους να φέρουν βαθμολογία Β δηλαδή να αναβαθμιστούν αλλά η Ελλάδα ως παλαιό χρέος…π.χ. κάποιοι μπορεί να μην συμμετάσχουν στο PSI+ ενώ ακόμη και αν καταστεί υποχρεωτικό μπορεί η ΕΚΤ να αποφύγει να εμπλακεί.

Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχουν δύο βαθμολογίες. Μια νέα αναβαθμισμένη για το νέο χρέος των νέων ομολόγων και μια παλαιά για το εναπομείναν σε κυκλοφορία χρέος.



http://dexiextrem.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου