Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ενδιαφέρον της Noble για τα πετρέλαια στην Ελλάδα




Το βλέμμα στην Ελλάδα στρέφει η Noble Energy, μετά τις επιτυχημένες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο. Ανησυχία ενόψει του εμπάργκο της ΕΕ στο Ιράν. Για "ευαίσθητη κατάσταση" κάνει λόγο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος...



Ενδιαφέρον για την αναζήτηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου στην ελληνική επικράτεια έχει εκδηλώσει η αμερικανική Noble Εnergy όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των υδρογονανθράκων, όπου μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξη με δημόσια έσοδα, τα οποία τόσο πολύ ανάγκη έχει η χώρα.

Τόνισε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει την κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων, για τις ευαισθησίες της χώρας, σε σχέση με την μεγάλη εξάρτησή της από ιρανικό πετρέλαιο, καθώς οι "27" σχεδόν ομόφωνα έχουν αποφασίσει εμπάργκο κατά των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν.
"Το υπουργείο Εξωτερικών και το ΥΠΕΚΑ προσπαθούν με πάρα πολύ προσοχή να χειρισθούν μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση, όπου από τη μια υπάρχουν οι ανάγκες της Ελλάδας και από την άλλη η στάση των Ευρωπαίων εταίρων", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι οι τελικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας, για την τροφοδοσία με πετρέλαιο και ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν οι αρνητικές αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το υπουργείο Ανάπτυξης προκήρυξε τις περιοχές και τους όρους για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με τη διαδικασία της ανοιχτής πρόσκλησης (Open Door).


Planet-Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου