Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

S&P: «Υπό αρνητική επιτήρηση» η Ουγγαρία



Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) έθεσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας (ΒΒΒ-) «υπό αρνητική επιτήρηση», ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης.
«Λόγω της αύξησης των κινδύνων που επηρεάζουν τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ουγγαρίας, όπως η επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, η S&P τοποθέτησε το ουγγρικό χρέος στο ΒΒΒ- υπό αρνητική επιτήρηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η S&P εκτιμά ότι το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Ουγγαρία έγινε «απρόβλεπτο εξαιτίας της αποδυνάμωσης των οργάνων εποπτείας και εξαιτίας ορισμένων αποφάσεων που αφορούν τα έσοδα του προϋπολογισμού, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ουγγρικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας».
Η «αρνητική επιτήρηση» είναι πιο αυστηρό μέτρο σε σχέση με την «αρνητική προοπτική» του οίκου αξιολόγησης, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι επίκειται υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μιας χώρας και η S&P θα ανακοινώσει μια απόφαση ύστερα από μερικές εβδομάδες.
Η απόφαση της S&P ανακοινώνεται την επομένη της ανακοίνωσης ενός άλλου οίκου αξιολόγησης, του Fitch, που μείωσε σε «αρνητική» από «σταθερή» που ήταν την προοπτική για την πιστοληπτική ικανότητα της ουγγρικής οικονομίας.
Η Ουγγαρία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, στην οποία μετέχουν 17 από τις 27 χώρες της ΕΕ, αλλά αντιμετωπίζει κρίση χρέους.



www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου