Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Μπερλουσκόνι



Εν μέσω αποδοκιμασιών η παραίτηση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι (Vid)


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπέβαλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Είχε προηγηθεί η έγκριση από την ιταλική Βουλή του νόμου οικονομικής σταθερότητας που περιέχει πολλές από τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να περιοριστεί η επέκταση της οικονομικής κρίσης στη χώρα.
Νωρίτερα είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και να υποβάλλει την παραίτησή του από πρωθυπουργός.
Πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί φώναζε "γελωτοποιός", αποδοκιμάζοντας τον έως πρότινος πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω αποδοκιμασιών, υπέβαλλε την παραίτησή του, κλείνοντας μία ιστορία 17 ετών στην πολιτική σκηνή.
Όπως μεταδίδει, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, υπάρχει ένα ουσιαστικό πρόβλημα, ως προς την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, φέρεται να είπε στους ιθύνοντες του κόμματός του "Λαός της Ελευθερίας" ότι "η αριστερά αντιτίθεται στην συμμετοχή του Τζάνι Λέτα, νυν υφυπουργού παρά τη προεδρία της κυβέρνησης, στο νέο, υπό διαμόρφωση, κυβερνητικό σχήμα".
Υπενθυμίζεται ότι, από χθες, ήδη, έχει διαρρεύσει ότι ένα από τα κύρια αιτήματα του "Καβαλιέρε", για να στηρίξει την προσπάθεια του πιθανότατου, εντολοδόχου πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, είναι η συμμετοχή στην νέα κυβέρνηση, του δημοσιογράφου και βουλευτή, Τζάνι Λέτα.
Ο Λέτα, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το Βατικανό, έχει αναγνωρισμένες και από τους αντιπάλους διπλωματικές ικανότητες και θεωρείται από τους στενότερους συμβούλους και συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι και δεν αποκλείεται η νέα κυβέρνηση να παρουσιαστεί μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο, δηλαδή την Κυριακή.


News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου