Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η ώρα του Σαμαρά



Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια δεν πρόκειται να είναι συνάντηση… ρουτίνας, ούτε θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βλέπει τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, προπαρασκευαστική της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ατζέντα την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα, και ο Αντώνης Σαμαράς προβάλλει ήδη ως ο επόμενος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα ευρήματα όλων των δημοσκοπήσεων, που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί δεινή ήττα, σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι εκείνος ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, στις πιο κρίσιμες στιγμές, τουλάχιστον στα χρόνια που ακολούθησαν τη Μεταπολίτευση.
Οι θέσεις τις οποίες θα διατυπώσει λοιπόν, καθώς και η στρατηγική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει, θα έχουν καθοριστική σημασία για το μέλλον της Ελλάδας.
Ειδικά μάλιστα στη σημερινή συγκυρία, με τον Πρωθυπουργό να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, την κυβερνητική πλειοψηφία να μετράει διαρκώς απώλειες σε κοινοβουλευτική δύναμη, και την κοινωνία σε κατάσταση εξέγερσης, στο περιθώριο της τραγικής απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, στη χθεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα, η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κάρολο Παπούλια αποκτά χαρακτήρα εθνικής αφύπνισης.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις του, αλλά και να εκφράσει τονέντονο προβληματισμό του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου