Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πως έγινε τσάρος της Οικονομίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος – Το ναυάγιο με τον Παπαδήμο – Πως έχασε ο Ρέππας την αντιπροεδρία





- 'Ολο το παρασκήνιο και οι καραμπόλες
- Μέχρι τις 9 το πρωί έσβηναν και έγραφαν ονόματα
- Ποιοι γλύτωσαν την τελευταία στιγμή

Η κόκκινη γραμμή πέρασε αρκετές φορές πάνω από ονόματα υπουργών και υπουργίσιμων για να φτάσουμε στις 10.08 το πρωί της Παρασκευής και ν' ακούσουμε από το στόμα του Γιώργου Πεταλωτή την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

'Ολα φαίνεται να κρίθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης. Το κλίμα το πρωί ήταν άσχημο. Δυο παραιτήσεις και άλλες να απειλούνται, οδήγησαν τον πρωθυπουργό στον μεγάλο συμβιβασμό.
Μετά από συζητήσεις με κορυφαία στελέχη ο κ. Παπανδρέου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να δημιουργήσει μια κυβέρνηση εσωκομματικών ισορροπιών.

'Oλοι περίμεναν όπως συνηθίζεται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις δίπλα από το τηλέφωνο. Και εκείνο άρχισε να χτυπάει για τους “τυχερούς” από τις 3 τα ξημερώματα και μετά. Τις ανακοινώσεις έκαναν δυο από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Η κα Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο κ. Νίκος Αθανασάκης. 'Ολα τελείωσαν στις 9 το πρωί.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να πείστηκε να γίνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ωστόσο όπως λένε πληροφορίες, μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Παπανδρέου προσπαθούσε να πείσει τον κ. Παπαδήμο να αναλάβει τσάρος της Οικονομίας. Αυτό βεβαίως δεν έγινε και φτάσαμε να έχουμε έναν αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών με... μέλλον.

Επίσης, λίγο πριν τις 8 το πρωί ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν τελειωμένος. 'Ηταν στα σίγουρα εκτός κυβέρνησης και πληροφορίες λένε οτι δίπλα από το όνομα του 2ου αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήταν εκείνο του Δημήτρη Ρέππα. Όμως, η κόκκινη γραμμή σβήστηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος έμεινε στην θέση του.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, ξημερώματα επι της ουσίας, η θέση του υπουργού 'Αμυνας είχε “κλείσει” με την τοποθέτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου. 'Ομως, το όνομα σβήστηκε από εκεί και ξαναγράφτηκε στην θέση του υπουργού Περιβάλλοντος. Στην καυτή καρέκλα εκείνου που πρέπει να τακτοποιήσει το θέμα των αυθαιρέτων και να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους “μουτζαχεντίν” της ΔΕΗ.

Η Λούκα Κατσέλη προτίμησε την έξοδο ως φαίνεται από την κυβέρνηση, αφού είπε όχι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 'Ηταν κάτι που δεν ήθελε, το θεωρούσε υποβάθμιση όπως λένε στενοί της συνεργάτες.

Με απογοήτευση έκλεισε το τηλέφωνο ο Γιάννης Ραγκούσης όταν άκουσε από τον πρωθυπουργό οτι υπουργειο Εσωτερικών, τέλος! 'Οπως λένε στενοί του συνεργάτες στο συγκεκριμένο υπουργείο είχε παραχθεί έργο και θεωρήθηκε άδικη η μετακίνησή του στο υπουργείο Υποδομών.

Το χάπι ως φαίνεται “χρυσώθηκε” για τον Δημήτρη Ρέππα, αφού έγινε υπουργός Εσωτερικών το οποίο έσπασε στα 2.

Το όνομα έκπληξη, ήταν εκείνο του κ. Ηλία Μόσιαλου, σε θέση υπουργού με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως και η υπουργοποίηση του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ο οποίος ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι έπειτα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κ. Γ. Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυβέρνηση εσωκομματικής εκτόνωσης - Η καυτή πατάτα στον Βενιζέλο - Εκτός κάποιοι... φίλοι
Η νέα κυβέρνηση - 'Ολα τα ονόματα ανα υπουργείο

Ο νέος “τσάρος” της οικονομίας και τα παλιά μέτρα 


"Βαθύ ΠΑΣΟΚ" και "Ιλαροτραγωδία", λένε τα κόμματα για τον ανασχηματισμό

ΝΔ: Κυβέρνηση υπο προθεσμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Oρκίστηκε η νεα κυβέρνηση - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Αυτοί που μένουν... κι αυτοί που φεύγουν

Ποια είναι τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου