Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ριζική αλλαγή του φορολογικού, προανήγγειλε ο Ε.Βενιζέλος


Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011   


Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Προσαρμογής θα ψηφιστεί με τις βελτιώσεις που έχουν ήδη γίνει, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (Mega) ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι προτεραιότητα του είναι το μεσοπρόθεσμο, που πρέπει να ψηφιστεί, όπως είπε, για να πάρουμε την Πέμπτη δόση.

Παράλληλα σημείωσε ότι θα ξεκινήσει συζήτηση για ριζική αλλαγή και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Ο υπουργός υποσχέθηκε πιο δυναμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μαραθώνιες συσκέψεις «προετοιμασίας»

Εν τω μεταξύ ο κ.Βενιζέλος έχει επιδοθεί σε μαραθώνιο συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πάει προετοιμασμένος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή. Στη συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί η χορήγηση της 5ης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση του κ.Βενιζέλου απ’ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Αργότερα, με την παρουσία του  αναπληρωτή υπουργού Φιλ.Σαχινίδη είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Π. Χριστοδούλου, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του ελλείμματος και του χρέους.

Ακολούθως συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Β.Ράπανο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Απ.Ταμβακάκη. Οι δύο τραπεζίτες ενημέρωσαν τον κ.Βενιζέλο για την κατάσταση που επικρατεί στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου