Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ο Βενιζέλος χτυπάει το καμπανάκι

25.04.2011OFF THE RECORD


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει και αυτή τη φορά εντελώς διαφορετικός σε σχέση με εκείνον που διεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αμφισβήτησε το «τζάκι» της οικογένειας Παπανδρέου. Αφού κατόρθωσε να ξεπεράσει το «σοκ» της εσωκομματικής του ήττας, χωρίς να εκχωρήσει την πολιτική του «αυτονόμηση», βρήκε τη φόρμουλα να προσαρμόσει τις θέσεις του και τις ιδεολογικές του αναφορές εντός του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» χωρίς όμως να ταυτισθεί μαζί του.
Μερικά στοιχεία της νέας στρατηγικής που φαίνεται ότι ακολουθεί ο υπουργός Άμυνας, διαφαίνονται στη συνέντευξη που παραχώρησε το Μ. Σάββατο στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου μεταξύ άλλων καταθέτει εμμέσως πλην σαφώς τη δική του «πολιτική πλατφόρμα» με επίκεντρο το κράτος και τον πολίτη. Ο Ε. Βενιζέλος σε μια περίοδο που η κυβέρνηση «ανακαλύπτει» τις ιδιωτικοποιήσεις, επαναφέρει τη συζήτηση στην «ανασυγκρότηση του κράτους» μέσα από ένα «Εθνικό Σχέδιο» που θα ξεπερνά «κάθε αποσπασματική, συντεχνιακή ή τοπικιστική προσέγγιση». Και γι αυτό, ο Ε. Βενιζέλος, μιλάει για κινητοποίηση «όλων των δυνάμεων της κοινωνίας».
Ο υπουργός Άμυνας διαφοροποιούμενος από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, θέτει ουσιαστικά προς επανεξέταση το ρόλο του κράτους αλλά δεν το ακυρώνει αφού όπως επισημαίνει χρειάζεται να ενισχυθεί η σχέση του με την κοινωνία και την οικονομία. Προχωρώντας μάλιστα και σε αυτοκριτική υποστηρίζει ότι, πρέπει να ξαναδοθεί ελπίδα στα νέα παιδιά, στους νέους, οι οποίοι αισθάνονται αποσυνάγωγοι, νιώθουν αδικημένοι, γιατί όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «δεν έχουν την ίδια αφετηρία με αυτήν που είχαμε εμείς στα χρόνια της μεταπολίτευσης».
Τέλος, ο Ε. Βενιζέλος, αφήνει να διαφανεί η αντίθεσή του με τα κυβερνητικά μέτρα λέγοντας ότι: «Καμία δέσμη μέτρων, καμία πολιτική, και ιδίως μια πολιτική που είναι επίπονη και επώδυνη, δεν μπορεί να πετύχει, αν δεν υπάρχει κοινωνική αποδοχή, αν δεν υπάρχει ένα αίσθημα αισιοδοξίας και προοπτικής»



STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου