Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας» (8/4/2011 12:13)

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τη Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Σαανσί της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί κ. Zhao Leji στην Τρίπολη.
«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι έτοιμες να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο Περιφερειών ιδίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, του εμπορίου και των εξαγωγών, καθώς και της προστασίας και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου. Ο κ. Τατούλης πρότεινε ακόμα στον Πρόεδρο του Κογκρέσου της Επαρχίας Σαανσί, την δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου με σύμπραξη επιχειρηματιών των δύο περιφερειών με αντικείμενο την προώθηση της καινοτομία, αλλά και την λειτουργία του Πάρκου αυτού ως πύλης των Κινεζικών προϊόντων στις Ευρωπαϊκές αγορές, πρόταση που συνάντησε τη θερμή υποδοχή του Κινέζου ομολόγου του.
«Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να δημιουργήσουν ένα μηχανισμό για την προώθηση της επιχειρηματικής συνεργασίας και της φιλικής ανταλλαγής μεταξύ των δύο Περιφερειών» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημειώνοντας το κοινό ενδιαφέρον των δύο Περιφερειών να συμβάλουν στην προώθηση της επιχειρηματικότητας χωρίς κρατικούς παρεμβατισμούς.
Στόχος μας, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είναι να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, να δημιουργήσουμε τους κανόνες της επιχειρηματικότητας μέσα από τους οποίους η ελεύθερη αγορά θα μπορέσει να αυτορυθμιστεί, και με τους κανόνες αυτούς να προωθήσουμε την αναδιανομή του πλούτου που θα παραχθεί στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, χωρίς γραφειοκρατικά αναχώματα και κρατικούς παρεμβατισμούς. «Η πρόσκληση αυτή για ουσιαστική και αποδοτική συνεργασία των δύο περιφερειών, εντάσσεται στην πολιτική μας στρατηγική για εξωστρέφεια και αναζήτηση ευκαιριών, και υπερβαίνει κατά πολύ την πεπατημένη πανηγυρικών εκδηλώσεων χωρίς καμία συνέχεια που έπεφταν στο κενό της μνήμης αυτών που συμμετείχαν, χωρίς αποτελέσματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφερόμενος στην πρακτική του παρελθόντος.
 
Πηγή: agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου