Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οι πρώτες απώλειες της νέας σεισμικής δόνησης στην Ιαπωνία

8-4-2011
 
protes_apoleies_tis_neas_seismikis_donisis_iaponia_1335585_b Δύο ηλικιωμένοι, ένας 79χρονος άνδρας και μια 63χρονη γυναίκα, είναι τα πρώτα θύματα της σεισμικής δόμησης των 7,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε χθες στις 17:32 ώρα Ελλάδας, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της νήσου Honsu στην Ιαπωνία, ανέφερε Ιάπωνας αξιωματούχος.
Η γυναίκα πέθανε από έλλειψη οξυγόνου καθώς το αναπνευστικό μηχάνημα που χρησιμοποιούσε τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω διακοπής ρεύματος η οποία σημειώθηκε σε όλη την επαρχία Γιαμαγκάτα, ανέφερε ιατρική πηγή. Όσον αφορά στον 79χρονο άνδρα από την επαρχία Μιγιάκι, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς, το πιο πιθανό λόγω του σοκ από τον ισχυρό σεισμό.
Αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση δόθηκε εντολή για μαζικές εκκενώσεις παραθαλάσσιων χωριών και πόλεων ενώ βγήκε και προειδοποίηση για τσουνάμι. Ωστόσο, ύστερα από μιάμισι ώρα βγήκε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης τσουνάμι και οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους.
«Οι τραυματίες υπολογίζονται στους 100», τόνισε αξιωματούχος της Αστυνομίας.
Προσωρινή εκκένωση του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima Daiitsi
Η ισχυρή σεισμική δόνηση οδήγησε την εταιρεία Tepco να δώσει εντολή εκκένωσης των εγκαταστάσεων από τα μέλη των ειδικών συνεργείων, ωστόσο ο συναγερμός ακυρώθηκε 90 λεπτά αργότερα. Κατά τη διάρκεια ελέγχων στους αντιδραστήρες δεν διαπιστώθηκαν περαιτέρω ζημιές.


Πηγή: logospellas απο zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου