Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ο γνωστός Πάγκαλος αποκάλεσε για ακόμα μια φορά "Con" τους Έλληνες! Δηλαδή μαλάκες...




Αίσθηση προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί για τους Αγανακτισμένους που χρησιμοποίησε ο Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό κανάλι Canal 5.

Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε για το θέμα ότι:
«Η ερώτηση ήταν η εξής: “μερικοί λένε ότι πρέπει να φύγετε από την Ευρώπη και να υιοθετήσετε τη δραχμή” και απάντησα ότι “αυτοί είναι οι φασίστες, οι οποίοι θέλουν να καταλυθεί η τάξη στην Ελλάδα και να διαλυθεί η ελληνική πολιτεία για να επιβάλουν το καθεστώς τους, οι κομμουνιστές που για αντίστοιχους λόγους θέλουν να πάψει να υπάρχει το ισχύον οικονομικό και κοινωνικό σύστημα και οι ηλίθιοι”. Χρησιμοποίησα τη γαλλική λέξη “con”, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Ντε Γκoλ κάποτε».

Συγκεκριμένα, ο Θ. Πάγκαλος απαντώντας σε ερώτηση του Γάλλου δημοσιογράφου για το πως σχολιάζει όλους εκείνους, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια είπε χαρακτηριστικά:
"Θα εκφραστώ ελεύθερα όσο ελεύθερα εκφραζόταν ο στρατηγός Ντε Γκoλ. Αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες, είναι μα...ες. Πως δημιουργήθηκε αυτό το χρέος αφού μας δάνεισαν χρήματα; Μας δάνεισαν χρήματα επειδή είχαμε το χρέος".

«Οι πολιτικοί είναι έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα»
Ο Θόδωρος Πάγκαλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αγαπημένη του φράση «μαζί τα φάγαμε», την οποία προσπαθεί να την εξηγήσει και στα γαλλικά.

«Είπα τέσσερις λέξεις με τις οποίες έγινα διάσημος στην εσωτερική πολιτική σκηνή. Και αυτές τις τέσσερις λέξεις θα προσπαθήσω να σας τις εξηγήσω στα γαλλικά: "Μαζί τα σπαταλήσαμε". Είναι απαράδεκτο γιατί πολύ λίγες κοινωνικές ομάδες αναγνωρίζουν την συμμετοχή τους στο σημερινό μας πρόβλημα, δηλαδή την χρεοκοπία στα δημοσιονομικά. Το πρόβλημα της Ελλάδος περιορίζεται σε αυτό. Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά μια χώρα όπου το κράτος για πολλά χρόνια σπατάλησε το δημόσιο χρήμα, ξοδεύοντας περισσότερα από αυτά που εισέπραττε», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επίμαχη φράση που χρησιμοποίησε και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Στην συνέχεια όμως έκανε μια δήλωση που και αυτή θα συζητηθεί. « Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Κατ αρχήν γιατί είναι πιο ψηλά αλλά και για γιατί είναι πιο έξυπνοι και έχουν ωφεληθεί από το σύστημα».

«Εγώ ποτέ δεν προανήγγειλα την υποψηφιότητά μου»
Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν.

«Εγώ ποτέ δεν προανήγγειλα την υποψηφιότητά μου. Δεν ξέρω αν το κόμμα θα πάει με το αυτονόητο αξίωμα ότι όλοι οι βουλευτές είναι υποψήφιοι».



Με στοιχεία από το real.gr-- tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου