Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Επίσπευση εξελίξεων μέσω έκθεσης Τόμσεν



Την έκθεσή του στο ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρέδωσε ο Πολ Τόμσεν ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες εκταμίευσης της δόσης του δανείου.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να αποφασιστεί η εκταμίευση του ποσού στις 5 Δεκεμβρίου με την λογιστική μεταφορά να χρειάζεται μερικές μέρες ακόμα. Η ελληνική πλευρά ζήτησε να αντιμετωπιστεί ως ειδική περίπτωση ενώ το καταστατικό απαιτεί επτά εργάσιμες μέρες από τη στιγμή που ο κ. Τόμσεν παραδίδει την έκθεσή του.

Με αυτά τα δεδομένα, η επόμενη συνεδρίαση θα έπρεπε να γίνει κανονικά την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Τι αναφέρει η έκθεση

Η έκθεση του κ. Τόμσεν παραμένει απόρρητη μέχρι τη Δευτέρα αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, βασική αναφορά γίνεται στη συμφωνία της 26ης και της 27ης Οκτωβρίου, δηλαδή αναφέρει χαρακτηριστικά πόσο σημαντική είναι αυτή η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αναφέρει επίσης ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι χειρότερη από την προηγούμενη επιθεώρηση και σημειώνει ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια μέχρι τα όρια της πάλης για την εφαρμογή του προγράμματος αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν καθυστερήσεις και αυτό φέρεται ότι αναφέρει ότι είναι μεγάλο πρόβλημα.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η νέα κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο πρόγραμμα και ότι γίνονται προσπάθειες για να "ξαναμπεί στη θέση του το τρένο και να προχωρήσει" αλλά αναφέρει ότι βασικό ζήτημα είναι η συμμετοχή στο ελληνικό "κούρεμα" να αγγίξει το 92-95%. Σύμφωνα με πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Νταλάρα βρέθηκε στις Βρυξέλλες τις τελευταίες μέρες αλλά δεν υπήρξε πρόοδος στο θέμα του "κουρέματος".

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε διορία στους Ευρωπαίους να βρουν λύση στην κρίση χρέους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου