Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο Καρατζαφέρης "ψηφίζει" Σαμαρά για πρωθυπουργό



Το τέλος της εποχής Παπαδήμου προαναγγέλλει ο Γιώργος Καρατζαφέρης με συνέντευξή του στη «Real News». Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, ο οποίος υπήρξε εκ των πλέον ένθερμων υποστηρικτών της επιλογής του άλλοτε αντιπροέδρου της ΕΚΤ για τη θέση του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής, σε ένα σχήμα το οποίο έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑ.Ο.Σ., δηλώνει έτοιμος να… αποσυρθεί.

Ξεκαθαρίζει λοιπόν ότι το κόμμα του θα αποχωρήσει από τη σημερινή κυβέρνηση, εφόσον μετά τις γιορτές διαπιστώσει ότι δεν ικανοποιούνται πλέον οι προϋποθέσεις της παρουσίας του στο συγκεκριμένο σχήμα.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Καρατζαφέρη ωστόσο, αφορά στο τι θα συμβεί μετά τις εκλογές, εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία. Σύμφωνα λοιπόν με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει η πρωθυπουργία να ανατεθεί αυτοδικαίως στον Αντώνη Σαμαρά, με αναμενόμενα δεδομένη την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας. Και στο νέο κυβερνητικό σχήμα να συμμετέχουν τόσο ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, όσο και το ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύω ότι ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποιος κι αν είναι αυτός, δεν θα φέρει αντιρρήσεις», επισημαίνει με έμφαση ο Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στην ηγεσία του Κινήματος, και θα πρέπει να το συνειδητοποιήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.


statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου