Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

“Να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημά μας”


ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ: ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη, πραγματοποίησε απρογραμμάτιστη επίσκεψη, σήμερα, στην 331 ΜΠΚ στην 114 ΠΜ (Τανάγρα).
Κατά την επίσκεψή του ο κ. Αβραμόπουλος συνομίλησε, αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και ενημερώθηκε για το επίπεδο ετοιμότητας της Μοίρας.
Τέλος, απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και χειριστές της 331 Μοίρας καθώς και στους Ιπτάμενους και Τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής.
Ο κύριος Υπουργός μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Με αυτή την απρογραμμάτιστη, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, επίσκεψη δόθηκε ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία. Μήνυμα σιγουριάς, εθνικής ευθύνης και καθήκοντος. Μήνυμα της ελληνικής πολιτείας. Μήνυμα αναγνώρισης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης συνολικά προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ειδικότερα προς το ευαίσθητο αυτό κομμάτι της, που όπως, χαρακτηριστικά είπα, ενώ όλοι εμείς  αυτό τον καιρό, ως πολίτες της χώρας, απολαμβάνουμε την ηρεμία, την γαλήνη και την ασφάλεια, κάποιοι με οδηγό την συνείδηση και το καθήκον είναι στην πρώτη γραμμή και επαγρυπνούν.
Και το «readiness» δηλαδή η ετοιμότητα των σχηματισμών αυτών της Πολεμικής Αεροπορίας αυτό το μήνυμα στέλνει.
Όλα όσα προηγήθηκαν, τόσο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης εδώ, αλλά και πρωτύτερα με κάνουν να πιστεύω ότι η Ελληνική Αεροπορία και όχι τυχαία στέκεται στο ύψος της αποστολής της, συνεχίζοντας μια παράδοση ενός ολόκληρου αιώνα ουσιαστικής και χρήσιμης εθνικής προσφοράς.
Εκείνο που έχω διαπιστώσει, όλο αυτό τον καιρό, που είμαι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από την καθημερινή επικοινωνία που έχω με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με όλους τους Κλάδους, είναι ότι και εσείς έχετε αντιληφθεί το πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές και οι καταστάσεις που ζούμε. Και δεν κρύβω, ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να δοθούν οδηγίες ή να εξηγηθούν κάποια πράγματα. Από μόνες τους οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα , αλλά όπως είπα πριν, αυτό δεν σημαίνει  ότι εδώ σταματάει η δικιά μας ευθύνη.
Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης σημείωσα και τα προβλήματα που υπάρχουν τόσο της Μοίρας όσο γενικότερα της Αεροπορικής βάσεως της Τανάγρας αλλά και από τα όσα προηγήθηκαν, από το τι χρειάζεται για να κρατήσουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας, μαχητικότητας, αξιόπιστης λειτουργίας, του αμυντικού συστήματος της Ελληνικής Αεροπορίας. Εκεί ξεκινάει και η δικιά μου ευθύνη. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα κάνω εκείνο που μου αναλογεί.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της Μοίρας για την ενημέρωση, τα στελέχη και τους χειριστές μας που είναι  σήμερα εδώ, να επαναλάβω ότι είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που μοιράστηκα μαζί σας και να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε σ’ όλους τους συναδέλφους σας, πραγματικά ευχές καρδιάς και πάνω απ’ όλα υγεία, αντοχή, δύναμη, καλές και ασφαλείς πτήσεις.
Να εκφράσω δημόσια τον έπαινο και την ευγνωμοσύνη της πολιτείας για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε και θα ήθελα να μεταφέρετε στους συναδέλφους σας, ένα μήνυμα αγάπης και στις οικογένειές τους.
Να σας ζητήσω να κρατήσετε υψηλό το φρόνημά σας, να συνεχίσετε απρόσκοπτα να ασκείτε την αποστολή σας  που συντελείται πέρα και πάνω από τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Πατρίδα. Είμαι βέβαιος ότι  το νιώθετε και στις κατ’ ιδίαν  επαφές που έχετε με φίλους, γνωστούς σας, ότι όλοι στέκονται με σεβασμό και αναγνώριση σ’ αυτό που γίνεται εδώ και που εσείς με υψηλό αίσθημα δημόσιου και εθνικού καθήκοντος επιτελείτε.
Θα σας παρακαλέσω να μεταφέρετε και στις μονάδες διασποράς αυτό το μήνυμα, που σήμερα, με την ευκαιρία της επίσκεψης, θα ήθελα να εκπέμψω, εκ μέρους της Κυβέρνησης, και της ελληνικής πολιτείας. Και βέβαια θα ήθελα να ξανάρθω εδώ, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία πλέον να μιλήσουμε συνολικά με όλους τους συναδέλφους σας. Και μην διστάζετε να μας επισημαίνετε, στο βαθμό που μπορούμε ως πολιτική ηγεσία, πάντοτε μέσα σε πνεύμα εξαιρετικής συνεννόησης με τη στρατιωτική ηγεσία να λύνουμε πρακτικά προβλήματα έτσι ώστε απρόσκοπτα να ασκείτε τα καθήκοντά σας.
Μέσα, λοιπόν, στο πνεύμα των ημερών ευχές, υγεία πάνω απ’ όλα, δύναμη με περισσότερη σιγουριά και ασφάλεια  στο δύσκολο έργο που επιτελείτε, στις οικογένειές σας, σ’ όλους  και στο στρατιωτικό και στο πολιτικό προσωπικό. Και οι καιροί εδώ θα μας φέρνουν να βρισκόμαστε συχνά πυκνά κοντά και να μοιραζόμαστε όχι μονάχα προβληματισμούς αλλά και ωραία, αγνότερα και βαθειά αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας για το σπουδαίο έργο σας.
Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά .
Χρόνια πολλά».

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου