Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Μια δημοσκόπηση που… λέει πολλά



Με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί προβάδισμα 8,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ, κλείνει το 2011, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research, που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται στο 21,4%, έναντι 12,6% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,2%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στο 5,3%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 5%, οι Οικολόγοι στο 2,8% και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,5%.
Το 56,2% των πολιτών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο, όταν εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI, ενώ μόλις το 37,7% επιθυμεί να δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, και να εξαντλήσει τη συνταγματική εντολή που πήραν το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009.
Το 51,8% θέλει από το κόμμα που θα ψηφίσει στις εκλογές, να στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση, έναντι 33,7% που δηλώνει το αντίθετο, ενώ το 77,2% τονίζει ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας πρέπει να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου