Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Διαφωνεί η ΝΔ με τον Παπαδήμο για τα μέτρα















Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τα επόμενα χρόνια, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωση του τονίζει με νόημα πως οι παρεμβάσεις που θα ισχύσουν την περίοδο 2013 – 2015 για την επίτευξη των στόχων θα τις διαπραγματευτεί η επόμενη κυβέρνηση.

«Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πέμπτη αποστολή αξιολόγησης.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουμε ότι η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Παράλληλα ο Γιάννης Μιχελάκης έδωσε απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση Παπαδήμου θα συνεχίσει το έργο της για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα.

Η δήλωση του Λ. Παπαδήμου για τα μέτρα


Επίσης η ΝΔ σχολιάζοντας τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής τονίζει πως χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης προκειμένου να δημιουργηθεί μια Ευρώπη Αλληλεγγύης και όχι σχηματισμοί χωρών.

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι απαιτείται η εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης, η επιθετικότερη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η ενίσχυση της δύναμης πυρός των μηχανισμών στήριξης, η έκδοση ευρωομολόγων και η δημιουργία μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής εταιρίας αξιολόγησης». 


Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου