Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

«Κυβέρνηση Γκόλντμαν Σακς»



Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρος της «Monde», τη διακυβέρνηση της Ευρώπης ανέλαβε μια «κυβέρνηση Σακς» - εκ της ομωνύμου Τράπεζας και χωρίς να διευκρινίζει αν στο κόλπο μετέχει μόνο ο Σακς ή και ο Γκόλντμαν...
Για να το λέει ένας έγκυρος δημοσιογράφος σε μια έγκυρη εφημερίδα, κάτι θα ξέρει. Αλλωστε, ο ίδιος έχει γράψει το μπεστ σέλερ «Η Τράπεζα. Πώς η Γκόλντμαν Σακς κυβερνά τον κόσμο», πράγμα που σημαίνει ότι γνώριζε πως η εν λόγω Τράπεζα πριν κυβερνήσει την Ευρώπη κυβερνούσε ήδη τον πλανήτη. 
Προφανώς δεν αμφισβητώ την εγκυρότητα των πληροφοριών του για την επιβολή του τραπεζικού συστήματος στους πάντες και τα πάντα.
Ο συνάδελφος άλλωστε έχει γράψει και άλλα δύο σχετικά βιβλία. Το «Ελισάβετ Β'. Η τελευταία βασίλισσα» και το «Ζευγάρι για τρεις», μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τις τριγωνικές σχέσεις του Καρόλου με την Νταϊάνα και την Καμίλα. Είναι γεγονός ότι την κρεβατοκάμαρα των Ουίνδσορ από τη διακυβέρνηση της Ευρώπης δεν χωρίζει παρά ένα βήμα.
Το νέο στόρι είναι εξίσου τριγωνικό.
Η Τράπεζα ανέλαβε τη διακυβέρνηση μέσω του πρώην στελέχους της Μάριο Ντράγκι (νέος πρόεδρος της ΕΚΤ), του πρώην συμβούλου της Μάριο Μόντι (νέος Πρωθυπουργός της Ιταλίας) και του... Λουκά Παπαδήμου.
Εγώ να δεχτώ ότι κάθε πρωί ο Ντράγκι και ο Μόντι παίρνουν τηλέφωνο και τον Γκόλντμαν και τον Σακς για να πάρουν γραμμή. Αλλά ο δυστυχής Παπαδήμος πού το ξέρει το τηλέφωνο; Ούτε δούλεψε ποτέ στην Γκόλντμαν Σακς, ούτε είχε καμία σχέση μαζί της.
Αμ δε! Ο δαιμονιώδης συνάδελφος αποκαλύπτει ότι ο Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος την εποχή που η Γκόλντμαν Σακς βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση να πλαστογραφήσει τα στοιχεία για να μπει στην ΟΝΕ.
Το γεγονός είχε ξανααποκαλύψει και στο προηγούμενο βιβλίο του. Τότε ισχυριζόταν ότι το swap του ελληνικού Δημοσίου με την Γκόλντμαν Σακς που έγινε τον Νοέμβριο του 2001 χρησιμοποιήθηκε υποχθονίως για να μπει η Ελλάδα στο ευρώ όπου είχε ήδη μπει από... το πρώτο τρίμηνο του 2000 με βάση τα οικονομικά στοιχεία του 1999.
Και ότι τα swap ήταν τότε τόσο υποχθόνια ώστε τα χρησιμοποιούσαν επισήμως και η Ιταλία και η Ισπανία και το Βέλγιο και η... Γερμανία!
Ως εκ τούτου, ο Παπαδήμος τρύπωσε στην «κυβέρνηση Σακς» επειδή μια απολύτως νόμιμη συναλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Και διέφυγε προφανώς του συναδέλφου ότι κατά τη διάρκεια της ίδιας θητείας ο Ολυμπιακός πήρε έξι περίεργα πρωταθλήματα. Πράγμα που αδιαμφισβήτητα αποδεικνύει ότι ο Παπαδήμος έστησε και την «παράγκα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου