Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοφανή πράγματα στην Αυστραλία–Η Qantas σταματά τις πτήσεις για να τιμωρήσει τους εργαζομένους!



ImageΤελικά δεν είναι μόνο η «πτωχή πλην τίμια» Ελλάς που μπορεί να γίνει ρεζίλι παγκοσμίως εξαιτίας των γνωστών θεμάτων με το χρέος της, είναι και η «προηγμένη» Αυστραλία, στην οποία εκτός των άλλων ελπίζουν να καταφύγουν και πολλοί έλληνες για να... σωθούν.
Σε μια πρωτοφανή απόφαση, που πρακτικά δεν έχει προηγούμενο, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας Qantas αποφάσισε να κατέβει σε... απεργία αντί των εργαζομένων κλείνοντας την εταιρεία για να τιμωρήσει τις ενώσεις εργαζομένων που είναι σε διαμάχη μαζί της!
Με άλλα λόγια αντί να κατέβουν σε απεργία οι εργαζόμενοι κατεβαίνει η διοίκηση τιμωρώντας όχι μόνο τους ίδιους αφού δεν θα πληρωθούν εάν παρόλα αυτά δουλέψουν αλλά και τους χιλιάδες επιβάτες που ήταν να ταξιδέψουν το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα. Δηλαδή οι εργαζόμενοι δείχνουν περισσότερη ευθύνη απέναντι στην εταιρεία παρά η ίδια της η διοίκηση. Και σαν να μην έφτανε αυτό η Qantas ενημέρωσε την κυβέρνηση της χώρας λίγες ώρες μόνο πριν από το lock-out.
Έτσι η Qantas ανακοίνωσε σήμερα ότι καθηλώνει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη της αναστέλλοντας τις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις μέχρι και τη Δευτέρα όσο δεν επιλύεται η σύγκρουσή της με τα σωματεία εργαζομένων που πλήττει τη λειτουργία της εδώ και δύο μήνες.
Τα σωματεία των πιλότων AIPA (Australian & International Pilots Association), της ομοσπονδίας των εργαζομένων στις μεταφορές . TWU (Transport Workers Union of Australia) και των τεχνικών ALAEA (Australian Licenced Aircraft Engineers Association) ζητούν αύξηση των αποδοχών τους και διαμαρτύρονται για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας η οποία θέλει να συγκεντρώσει τις διεθνείς δραστηριότητές της στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.
Επιπρόσθετα τα σωματεία απαιτούν οι πιλότοι της Jetstar –θυγατρικής της Qantas με περιφερειακό ρόλο- να αμείβονται το ίδιο με τους συναδέλφους τους στην Qantas:
«Κάτι τέτοιο όμως θα σκότωνε την εταιρεία» λεει ο CEO της Qantas Alan Joyce ¨»Σταματάμε τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι τα σωματεία αποσύρουν τα υπερβολικά αιτήματά τους και να έρθουν σε συνεννόηση μαζί μας» δηλώνει ο ίδιος.
Νά είναι όμως μόνο αυτό; Όχι βέβαια. Εκτός από τα αιτήματά των εργαζομένων αυτό που φαίνεται πως  έχει εξοργίσει τους πάντες είναι το μπόνους των 2 εκατ. $ Αυστραλίας που ανακοινώθηκε σήμερα(!) που θα λάβει ο Alan Joyce για τις υπηρεσίες του στην εταιρεία. Είναι τέτοιος ο θυμός επιβατών και εργαζομένων που ένας Αμερικανός φοιτητής που έχει λογαριασμό στο Twitter  (@AlanJoyce) δέχεται εδώ και ώρες υβριστικά μηνύματα νομίζοντας όλοι πως πρόκειται για τον CEO της Qantas! Μάλιστα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Αυστραλίας καλούν το κόσμο να λυπηθούν τον Αμερικανό φοιτητή καθώς δεν πρόκειται για τον Alan Joyce τηςQantas.






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου