Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Θέλει εκλογές (μετά) το 2012



Όσοι έζησαν από κοντά τον Γιώργο Παπανδρέου τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, αλλά και μετά την οριστική συμφωνία περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 50%, είδαν έναν αλλαγμένο πολιτικό ηγέτη.
Ο Πρωθυπουργός άφησε να εκδηλωθεί η προσωπική πίεση κάτω από την οποία βρέθηκε, μετά τα«καλά νέα» ωστόσο, εμφανίζεται πλέον αποφασισμένος να δώσει μια δύσκολη πολιτική μάχη. Όχι μόνο για τον ίδιο προσωπικά, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ ευρύτερα.
Το μέλλον λοιπόν… Αυτό βρίσκεται πλέον στον πολιτικό σχεδιασμό του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αναζητεί τις κατάλληλες εκείνες πρωτοβουλίες, που θα του επιτρέψουν να αλλάξει το κλίμα, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, και να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα καλύτερο μέλλον για το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Εκλογές, πότε; Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβέρνηση θέλει να ξεπεράσει τον σκόπελο του 2011, και να μπει στο 2012 διατηρώντας την εξουσία, και ελπίζοντας ότι ο επόμενος χρόνος θα διαμορφώσει καινούρια δεδομένα. Το 2012 άλλωστε, είναι έτος εκλογών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, τη Γαλλία, ενδεχομένως και για τη Γερμανία, στην περίπτωση που η Άνγκελα Μέρκελ επιλέξει ή υποχρεωθεί να προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες.
Σε ένα τέτοιο προεκλογικό και ασταθές διεθνές σκηνικό, οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία να «μηδενίσει» το κοντέρ, και να επαναδιαπραγματευτεί με άλλους όρους τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
Ίσως λοιπόν τότε, μετά το καλοκαίρι του 2012, ή στις αρχές του 2013, τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί να είναι διαφορετικά, και να επιτρέψουν στον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρήσει σε εκλογές, που δεν θα σηματοδοτήσουν τον πολιτικό «ακρωτηριασμό» του ΠΑΣΟΚ. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να ελπίζουν στην Κυβέρνηση.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου