Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Οι Έλληνες λένε όχι στο κoύρεμα



Με δυσπιστία και αρνητική διάθεση υποδέχθηκε η κοινή γνώμη τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής» την επομένη των σχετικών ανακοινώσεων.

Παρά την προσήλωση των Ελλήνων στην Ευρώπη και την αντίθεσή τους στα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική έρευνα αξιολογεί αρνητικά τις αποφάσεις για το «κούρεμα» του χρέους της χώρας μας και την πρόσθετη οικονομική ενίσχυση που εγκρίθηκε, εκτιμώντας ότι για την υλοποίησή του θα απαιτηθούν κι άλλες θυσίες από τους Ελληνες χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα.

Η αντίφαση «όχι στη συμφωνία, ναι στο ευρώ», αλλά και οι προτιμήσεις της κοινής γνώμης για πολιτικά κόμματα και πρόσωπα αναδεικνύουν τη σύγχυση που επικρατεί στους έλληνες πολίτες, όπως και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αποτέλεσμα της απογοήτευσης που κυριαρχεί για το πολιτικό δυναμικό της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα της Κάπα Research τάσσονται με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, προτείνοντας όμως για τη σύνθεσή της πολιτικά πρόσωπα, εκ των οποίων ορισμένα θεωρούνται σε άλλο ερώτημα ακατάλληλα να κυβερνήσουν! Ταυτόχρονα στην πρόθεση ψήφου ΠαΣοΚ και ΝΔ παραμένουν σε χαμηλά ποσοστά, με την αξιωματική αντιπολίτευση να προηγείται πλέον καθαρά, και με οκτώ κόμματα να διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή!



Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου