Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η Κατσέλη αμφισβητεί τον Γιώργο



Με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η Λούκα Κατσέληξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα του συζύγου της, Γεράσιμου Αρσένη, και όπως εκείνος μετά από μια ρήξη με τον Ανδρέα Παπανδρέου, έτσι και εκείνη σήμερα που διεγράφη από τον Γιώργο Παπανδρέου, να προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος.
Η πρώην υπουργός Οικονομίας και Εργασίας, δείχνει ότι πρόθεσή της είναι παραμείνει εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ, και να δώσει τη μάχη για να ανακτήσει το Κίνημα την ψυχική και ιδεολογική επαφή του με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες παραδοσιακά εξέφραζε, αλλά σήμερα μοιάζει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη τους.
Η Λούκα Κατσέλη παραδέχεται ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα μια «διευρυμένη κρίση αξιοπιστίας και αμφισβήτησης του ιδεολογικού προσανατολισμού του, ως φορέα προοδευτικών αλλαγών». Επισημαίνει ότι έχουν διαρραγεί κοινωνικές σημασίες. Σπεύδει ωστόσο να προσθέσει ότι οι κοινωνικές δυνάμεις που παραδοσιακά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν να αναζητούν έκφραση και εκπροσώπηση στον ίδιο χώρο, χωρίς να μετακινούνται «σε όσους υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια, και πρεσβεύουν νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, συντηρητικές επιλογές, πελατειακές και αναχρονιστικές πρακτικές».
Τα βέλη της άλλοτε υπεύθυνης για τη χάραξη της οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στρέφονται ευθέως κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της σημερινής ηγεσίας του Κινήματος. Και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι η Λούκα Κατσέλη κατέχει κεντρικό ρόλο σε έναν ευρύτερο προβληματισμό ο οποίος αναπτύσσεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με το «που βαδίζει» το Κίνημα. Και με ποια ηγεσία.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου