Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η κυβέρνηση βάζει "στοίχημα" για έσοδα με τις φοροεπιδρομές και το χάνει με τις "ακέφαλες" εφορίες!



Image
Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα της κυβερνητικής ανικανότητας και της παντελούς έλλειψης έστω και στοιχειώδους σχεδιασμού, ακόμη και στο καίριο κομμάτι της φορολόγησης, αποτελεί το γεγονός ότι οι 35 εφορίες, που συγκεντρώνουν το 80% των κρατικών εσόδων παραμένουν "ακέφαλες", δηλαδή δεν έχουν αρμόδιο στέλεχος να τις διευθύνει! Το ίδιο συμβαίνει και με τελωνεία και άλλες κομβικής σημασίας ελεγκτικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους", η θητεία των εφόρων και προϊσταμένων των υπηρεσιών έληξε στις 4 Αυγούστου 2011 με την ψήφιση του νόμου 4002/2011, όμως δύο μήνες μετά δεν έχει προχωρήσει η τοποθέτηση νέων διευθυντών.

Στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι μπορεί η κυβέρνηση δια του υπ. Οικονομικών να μιλά για "πατριωτικό καθήκον" όσον αφορά την πληρώμη των έκτακτων εισφορών και του τέλους ακινήτων, ωστόσο ακόμη δεν έχει υπογράψει την απόφαση για αποκατάσταση των εφόρων.
Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει ότι για όσο διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο δηλαδή ως το 2015 οι επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σε αυτές τις υπηρεσίες εξαρτάται απευθείας από τον υπουργό Οικονομικών.
Πολλοί έφοροι που γνωρίζουν ότι σύντομα θα παραδώσουν την καρέκλα τους, ασκούν "πλημμελώς" τα καθήκοντά τους, στις υπηρεσίες επικρατεί υποστελέχωση λόγω συνταξιοδοτήσεων, ενώ το ενιαίο μισθολόγιο έχει φέρει μειώσεις μισθών ως και 40% στις αποδοχές των εφοριακών.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σαφώς υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί ως προς τα δημόσια έσοδα, όσο κι αν επιμένει η κυβέρνηση να υπερ-φορολογεί κάθε τόσο τους πολίτες!






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου