Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

"Είκοσι δισ. ευρώ έχουν κρύψει οι Έλληνες στην Ελβετία"



Σε σχεδόν 20 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα κεφάλαια που έχουν κρύψει Έλληνες στην Ελβετία, σύμφωνα με τον διευθυντή του διευθυντή του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (TJN) Τζον Κρίστενσεν. Tο μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων αυτών είναι αδήλωτα στην εφορία, υποστηρίζει

"Είκοσι δις ευρώ έχουν κρύψει οι Έλληνες στην Ελβετία", εκτιμά ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, Τζον Κρίστενσεν όπως δηλώνει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής
Σύμφωνα με τον Τζον Κρίστενσεν, παραδοσιακά οι Έλληνες προτιμούν ευρωπαϊκούς φορολογικούς παραδείσους λόγω της εύκολης πρόσβασης όπως Βρετανία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Κύπρος.
Εκτιμά ότι μια συμφωνία με την Ελβετία όπως της Γερμανίας δεν θα απέδιδε καθώς οι λογαριασμοί για να φορολογηθούν θα πρέπει να είναι ονομαστικοί και η πλειονότητα έχει τις καταθέσεις σε όνομα εταιρείας που συνήθως είναι off-shore.
Ο διευθυντής του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση να "απαιτήσει από την ΕΕ να ενισχύσει τις διαδικασίες ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών".

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου