Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τι τρέμουν στην κυβέρνηση; Την τοποθέτηση μόνιμου Επιτρόπου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την εφαρμογή του «ΕΥΡΗΚΑ».



Τι τρέμουν στην κυβέρνηση

Δύο πράγματα «τρέμουν» στην κυβέρνηση, εκτός φυσικά από τη χρεοκοπία:
Την τοποθέτηση μόνιμου Επιτρόπου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την εφαρμογή του «ΕΥΡΗΚΑ». Αμφότερα, συνιστούν καθαρή παράδοση άνευ όρων κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας στους πιστωτές μας. Ο μόνιμος επίτροπος στο ΓΛΚ είναι μια πρόταση που κερδίζει έδαφος στη γερμανική πλευρά και θα αφορά κάθε χώρα – αρχής γενομένης από την Ελλάδα – που θα έχει προβληματικά δημοσιονομικά. Αυτό σημαίνει ότι την απόλυτη δικαιοδοσία για τον προϋπολογισμό θα την έχει κάποιος ξένος και όχι ο υπουργός Οικονομικών.
Το σχέδιο «Εύρηκα» πάλι, είναι η απόλυτη ομολογία της αποτυχίας των κυβερνώντων να διαχειριστούν τα του οίκου μας: Προβλέπει να πωληθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους σε ξένη εταιρεία συμβούλων η οποία θα αναλάβει να τα πουλήσει και το τίμημα θα πηγαίνει για αποπληρωμή του χρέους της χώρας. Ούτε να πουλήσουμε δεν είμαστε ικανοί δηλαδή... «Ποιά κυβέρνηση θα μπορέσει να περάσει στην κοινή γνώμη τόσο ταπεινωτικούς όρους;» διερωτούνταν κυβερνητικά στελέχη ακόμη και συνεργάτες του κ.Γιώργου Παπανδρέου. Ως εκ τούτου, η πλειοψηφία των 180 – και άρα εκλογές με δεδομένη την άρνηση Σαμαρά – αρχίζει να φαντάζει ως λύση ακόμη και για όσους μέχρι τώρα την απέρριπταν κατηγορηματικά.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου