Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο Σαμαράς παρεμβαίνει στην τρόικα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Την επόμενη εβδομάδα, και αφού θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις προθέσεις της τρόικας, αναφορικά με την αξιολόγηση της προόδου της ελληνικής οικονομίας, από την οποία και θα κριθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας.
Η συνάντηση αυτή κάθε άλλο παρά χαρακτήρα ρουτίνας θα έχει. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα υποδεχτεί τους εκπροσώπους της τρόικας με τον αέρα του «επόμενου πρωθυπουργού», που του δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, με το ευρύ και καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ.
Θα προχωρήσει λοιπόν σε μια σημαντική, πολιτική παρέμβαση. Παραθέτοντας για άλλη μια φορά τις θέσεις του, που κινούνται σε άλλη λογική από την υφεσιακή τροχιά του Μνημονίου.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία θα επιστρέψει στην εξουσία, θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά το δύσκολο έργο της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου. Και στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τους εκπροσώπους της τρόικας, θα τους καταστήσει σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει, μεταξύ άλλων, σοβαρές ενστάσεις και για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να δρομολογηθεί η εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, για υπαλλήλους του δημοσίου τομέα.
Στη Συγγρού επιμένουν ότι η δική του πρόταση, που είναι διαφορετική από αυτή την οποία προωθεί η Κυβέρνηση, δεν οδηγεί σε απολύσεις, επομένως έχει μηδαμινό κοινωνικό κόστος, και την ίδια στιγμή εξοικονομεί περισσότερο δημόσιο, κάτι που θα οδηγήσει σε ουσιαστική περιστολή των κρατικών δαπανών.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου