Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο: "Όχι στη λήψη άλλων μέτρων"



Την χαλάρωση της ασφυκτικής δημοσιονομικής πολιτικής με την παράλληλη ενίσχυση της και αύξηση των πόρων... του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ώστε να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη και η διαφυγή από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, επισημαίνει σε έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο. Εκτιμά δε πως για την τρέχουσα χρονιά το έλλειμμα θα «κλείσει» στο 8,5% του ΑΕΠ, έχοντας συμπεριλαμβάνει στις εκτιμήσεις του και τα αποτελέσματα των τελευταίων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Στην έκθεσή του με θέμα το εάν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή, επί της ουσίας το IIF απαντά ότι αυτός ο τρόπος περιλαμβάνει περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη. Μάλιστα, προτείνει σε Ευρωζώνη και ΔΝΤ να προχωρήσουν σε μία πιο εμπροσθοβαρή καταβολή των δανείων προς την Ελλάδα, χωρίς να αυξηθεί το συνολικό ποσό, με στόχο να κατευθυνθούν πόροι στην οικονομία πιο γρήγορα.

Το Ινστιτούτο σημειώνει τις αποκλίσεις στα έσοδα και τις δαπάνες και εκτιμά ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι μεγαλύτερο κατά περίπου 2 δισ. ευρώ από ό,τι αρχικώς προβλεπόταν.


http://www.dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου