Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

Σε απεργιακό πυρετό η χώρα

Νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα κορυφωθούν την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, με τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ξεκινούν από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με φόντο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα και η απεργία των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ, ενώ και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις 48ωρες απεργίες έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα συνεχίζεται από την περασμένη Πέμπτη έως τις 19 Οκτωβρίου η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Με προσωπικό ασφαλείας θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) συνεχίζει τις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Σαρανταοκτάωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου ξεκινούν τη Δευτέρα και οι εφοριακοί.
Παράλληλα, αύριο Δευτέρα, οι ένστολοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16.00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία τουλάχιστον τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε 48ωρη πανελλαδική επαναλαμβανόμενη απεργία. Η απεργία θα αρχίσει συγκεκριμένα στις 06.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα λήξει στις 06.00 το πρωί της Τετάρτης.
Χωρίς ενημέρωση θα μείνουν οι πολίτες την Τρίτη, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν την Τρίτη με 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Ολικό μπλακ άουτ τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα θα σημειωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που ξεκινούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα δύο συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίο του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Την Πέμπτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.
Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη την Τετάρτη τα εμπορικά καταστήματα, έπειτα από απόφαση της ΕΣΕΕ
Με στάσεις εργασίας αναμένεται, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τα μέσα μαζικής μεταφοράς προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των πολιτών στις συγκεντρώσεις, ενώ ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων αναμένονται προσεχώς.

Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου