Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο Φλωρίδης ιδρύει κόμμα!



Την προαναγγελία ίδρυσης νέου πολιτικού σχηματισμού, που είναι εξαιρετικά πιθανό να προσλάβει τον χαρακτήρα νέου κόμματος, το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, κάνει η «Καθημερινή της Κυριακής», με σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει.
Στην καινούρια αυτή πολιτική πρωτοβουλία, κεντρικό ρόλο φαίνεται ότι θα διαδραματίσει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος αποφάσισε το καλοκαίρι να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα, την παραμονή του ανασχηματισμού της Κυβέρνησης στον οποίο προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, συμβιβαζόμενος ουσιαστικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ομάδα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έθεταν ανοιχτά θέμα ηγεσίας.
Από εκείνη την περίοδο, ο Γιώργος Φλωρίδης έχει μιλήσει πολλές φορές δημοσίως για την αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας, που θα υπερβαίνει τα σημερινά κόμματα, και θα καλύπτει τον «ενδιάμεσο χώρο», ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.
Ίσως γι’ αυτό οι πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η «Καθημερινή της Κυριακής», κάνουν λόγο για μια πολιτική πρωτοβουλία στην οποία θα συμμετάσχουν στελέχη τόσο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, όσο και από εκείνον της Κεντροδεξιάς, που βρίσκονται ωστόσο σήμερα εκτός Βουλής.
Καθώς επίσης και για προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και από τον χώρο της οικονομίας και της αγοράς, με διακριτό ρόλο και σημαντική αναγνωρισιμότητα.
Δεν θα υπάρξει δηλαδή κοινοβουλευτική διάσπαση, όπως συνέβη μετά τις εκλογές του 2009 με την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας από τη Ντόρα Μπακογιάννη, και της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Φώτη Κουβέλη, που αμφότεροι πήραν στις τάξεις τους εν ενεργεία βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.
Η «Καθημερινή της Κυριακής» υποστηρίζει ότι ο Αλέκος Παπαδόπουλος, το όνομα του οποίου διακινείται επίσης στο παρασκήνιο για συμμετοχή στο νέο πολιτικό εγχείρημα, διαψεύδει τέτοιες πληροφορίες.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου