Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο Σαμαράς με “Ατζέντα 2021″



Ατζέντα 2021… Αυτή είναι η κωδική ονομασία της πολιτικής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, που θα παρουσιάσει ο Αντώνης Σαμαράς στον ελληνικό λαό, στην πορεία προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Όπως είχε δείξει και με την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλει να εδραιώσει στη συνείδηση των Ελλήνων, τη συμπλήρωση 200 ετών από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821, ως ένα εθνικό ορόσημο.
Η σημερινή Ελλάδα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με πολίτες που έχουν βυθιστεί στη μελαγχολία και την απογοήτευση, βλέποντας το βιοτικό επίπεδό τους να συρρικνώνεται διαρκώς, και να μην διαφαίνεται στον ορίζονται ελπίδα για την έξοδο από την κρίση, μοιάζει με πατρίδα παραδομένη στη μοίρα της.
Ο Αντώνης Σαμαράς, που εντόπισε πρώτος τις διαβρωτικές συνέπειες που θα είχε το Μνημόνιο για την ελληνική οικονομία, και παραμένει σταθερός στην προοπτική επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του με την τρόικα, επιδιώκει να θέσει ένα χρονικό ορόσημο, που θα φαντάζει ρεαλιστικό. Και την ίδια στιγμή, θα δίνει στην ελληνική κοινωνία το κίνητρο και την ελπίδα να παλέψει για να αλλάξει το μέλλον της.
Η «Ατζέντα 2021», θα στηρίζεται, στο οικονομικό σκέλος της, στις προτάσεις που διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο «Ζάππειο Ι» και το «Ζάππειο ΙΙ», και οι οποίες δίνουν διέξοδο από την κρίση, με σεβασμό στις θυσίες της κοινωνίας, και την προστασία των πιο αδύναμων ομάδων.
Παράλληλα όμως, θα είναι μπολιασμένη με χαρακτηριστικά εθνικού οδικού χάρτη, για το πώς θα ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη αξιοπρέπειά της, και πως θα διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου η χώρα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον σύγχρονο κόσμο.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου