Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το Qatar έθεσε την βάση για τα επερχόμενα deals των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών με ξένους...



H συμφωνία του Qatar χωρίς καμία αμφιβολία ανέτρεψε το σκηνικό στον τραπεζικό κλάδο όχι τόσο της έλευσης του στην Ελλάδα αλλά των όρων που έθεσε. 
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένη πηγή και άλλη ιδιωτική τράπεζα συνομιλούσε με ξένο επενδυτή ώστε να συμμετάσχει σε ένα ομολογιακό που σχεδιάζεται. Είχαν θέσει κάποιες παραμέτρους ωστόσο το Qatar χάλασε την αρχική συμφωνία.
Ο ξένος επενδυτής είχε συμφωνήσει σε ορισμένες παραδοχές και παραμέτρους αλλά μετά την επισημοποίηση μέρους της συμφωνίας του Qatar…ο ξένος επενδυτής συνειδητοποίησε ότι πρόσφερε πολύ περισσότερα από αυτά που έπρεπε να αποδεχθεί…..
Το Qatar με βάση την ανακοινωθείσα συμφωνία από τις αρχές του 2012…δηλαδή μετά τα αποτελέσματα της Blackrock θα καλύψει το ομολογιακό υποχρεωτικά μετατρέψιμο σε μετοχές στην τιμή των 1,7 ευρώ. Αναφέρθηκε ότι με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής 26 Αυγούστου τα 1,7 ευρώ εμπεριέχουν discount 20%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τις τιμές κλεισίματος στις 2 Σεπτεμβρίου η νέα τιμή της τράπεζας AlphaEurobank ήταν στα 1,68 ευρώ.
Στο Λονδίνο διάφοροι διαρρέουν ότι υπάρχει option στην συμφωνία που θέλει το discount 20% του Qatar να ισχύει για κάθε χρηματιστηριακή τιμή όποτε μετατραπούν οι ομολογίες σε μετοχές με το επιχείρημα τυχόν επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο αυτό δεν έχει εξακριβωθεί και ίσως και να μην εξακριβωθεί και ίσως και να μην ισχύει η παράμετρος αυτή απλά να αποτελεί εικασία.
Όμως η ουσία της επένδυσης του Qatar η οποία είναι μικρή επενδύει 500 εκατ εκ με όρους….από τις αρχές του 2012 και με ομολογιακό το οποίο θα φέρει απόδοση 10%.
Πλέον η εμπλοκή του Paramount μια από τις  εταιρίες  που εκπροσωπούν  το Qatar έθεσε τις βάσεις ώστε όσες τράπεζες διερευνούν ή διερευνήσουν στρατηγικούς συμμάχους οι όροι και οι προϋποθέσεις θα προσομοιάζουν με το Qatar.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου