Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011


Γ. Μπαρουέν: «Έχουμε στόχο και χρονοδιάγραμμα»
 Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, κάλεσε σήμερα τα κοινοβούλια των κρατών της ζώνης του ευρώ, που δεν το έχουν ακόμη πράξει, να ψηφίσουν γρήγορα την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.
«Η θέση της ζώνης του ευρώ είναι όλη η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, μόνο η συμφωνία της 21ης Ιουλίου», δήλωσε ο Μπαρουέν στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Βρότσλαβ (Πολωνία). «Έχουμε ένα στόχο, έχουμε μια μέθοδο, έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα», τόνισε ο Μπαρουέν, που όπως είπε «το πιο σημαντικό σημείο τη στιγμή αυτή είναι προφανώς το θέμα του χρονοδιαγράμματος» που θα πρέπει να «επιταχυνθεί».
Πρέπει «να καθησυχαστούν οι επενδυτές και να σταθεροποιηθεί η ζώνη» του ευρώ, υποστήριξε, «ιδίως όσον αφορά την εξέλιξη του ευρωπαϊκού Ταμείου στην ευελιξία του, την ικανότητά του να παρεμβαίνει στις δευτερογενείς αγορές, να παρεμβαίνει εκ των προτέρων και με σύνεση». «Είναι η πρόκληση για τις ημέρες και τις εβδομάδες, που έρχονται, αυτό είναι που μας ανησυχεί», υπογράμμισε ο Μπαρουέν, ο οποίος είπε ότι τα κοινοβούλια όλων των ενδιαφερόμενων χωρών έχουν δεσμευτεί να ψηφίσουν «πριν από το τέλος του πρώτου δεκαπενθήμερου του Οκτωβρίου."
Όσον αφορά τις οικονομικές εγγυήσεις που ζητούνται από τη Φινλανδία σε αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της στο σχέδιο δανεισμού της Ελλάδας, που μπλοκάρει το όλο θέμα εδώ και εβδομάδες, «πρόκειται για ένα θέμα υπό συζήτηση» και «αν μια τεχνική λύση είναι εφικτή, τότε θα την επιτύχουμε», δήλωσε ο Μπαρουέν
Η συμμετοχή των γαλλικών τραπεζών στο δεύτερο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας, όπου ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να εισφέρει ένα σύνολο περίπου 50 δισ. ευρώ έως το 2014, έχει πλέον φτάσει «πάνω από το 90% της συμφωνίας», δήλωσε τέλος ο υπουργός.




www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου