Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΡΩΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ


Έχασε τη μάχη, χάρισε τη ζωή

Μια γενναία απόφαση, πήραν οι γονείς 10χρονου παιδιού, που κατέληξε στο "Αγλαΐα Κυριακού", μετά από τροχαίο. Δώρισαν τα όργανά του σώζοντας τη ζωή παιδιών στην Ελλάδα και την Ιταλία

Ζωή σε μικρά παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσε με τον θάνατό ένα 10χρονο παιδί που έχασε την Παρασκευή τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".
Οι γονείς του προχώρησαν άμεσα στην απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί επιτυχώς η λήψη οργάνων του 10χρονου παιδιού, το οποίο κατέληξε, μετά από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο ατύχημα.
Τη λήψη των οργάνων του άτυχου παιδιού πραγματοποίησαν δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και η ομάδα του κ. Δρακόπουλου από το Γ.Ν.Α. "Ευαγγελισμός".
Το ήπαρ και ο πνεύμονας του, εστάλησαν σε νοσοκομείο στο Παλέρμο και η καρδιά στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ οι νεφροί εστάλησαν στον "Ευαγγελισμό".
"Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους γονείς του παιδιού για τον πρόωρο χαμό του. Τους συγχαίρει θερμότατα για το ψυχικό μεγαλείο που επέδειξαν, λαμβάνοντας τη γενναία απόφαση σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να χαρίσουν ζωή σε μικρά παιδιά εντός και εκτός συνόρων που το είχαν ανάγκη", αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο υγείας.


News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου