Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Εθνική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ: "Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013", δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου


 

  1. Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου άρχισε το μεσημέρι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, επιδιώκεται να σηματοδοτήσει την "επανεκκίνηση" του κινήματος και της κυβέρνησης σ΄ όλους τους τομείς .


  2. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του αθλητικού κέντρου συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη χειροκροτούμενος από τα στελέχη του κινήματος που είχαν ήδη πάρει θέση στην αίθουσα. 
  3. "Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την 
  4. επιτήρηση και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.
    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον".
Ελλάδα-Εθνική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ: "Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013", δηλώνει ο Γ. Παπανδρέου
  1.  
  2.    

  3.     Οι στόχοι της Εθνικής Συνδιάσκεψης
Ένας από τους κύριους στόχους της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ είναι, όπως αναφέρεται σε κείμενα του Κινήματος η ουσιαστική συμμετοχή στελεχών, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, εκπροσώπων θεσμικών κοινωνικών φορέων και ενεργών πολιτών στην διαμόρφωση των θέσεων και των δράσεών του.
"Στην παρούσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία, μέσα από μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πραγματοποιήσει τομές που επαναπροσδιορίζουν τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας μας, ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη" αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ, "ως σύγχρονος πολιτικός οργανισμός, στηρίζεται στο πολιτικό του όραμα και στις προγραμματικές του θέσεις, αναπτύσσοντας πολιτικές διαδικασίες που ενισχύουν την ιδεολογική και προγραμματική ανατροφοδότησή του, μέσα από τον διάλογο με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα".

Στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη το ΠΑΣΟΚ συζήτησε τις εξής πέντε θεματικές ενότητες:

    -Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

    -Ανάπτυξη και αλλαγή παραγωγικού προτύπου

    -Κοινωνικό κράτος

    -Η πολιτική εθνική ασφάλειας

    -Ο Ελληνισμός της Διασποράς

    -Το ΠΑΣΟΚ και η σοσιαλιστική προοπτική σήμερα
Τα Κείμενα Βάσης της Συνδιάσκεψης διαμορφώθηκαν από Εισηγητικές Επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν 580 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα προσχέδια των κειμένων διαμορφώθηκαν με ευθύνη του ΙΣΤΑΜΕ.

E-typos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου