Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Βρίσκουν "την γιατρειά" τους στις ράγες του τρένου


Αντιμέτωποι με ένα άκρως δυσεπίλυτο πρόβλημα βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές της Ινδονησίας, καθώς καθημερινά ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι περιοχών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, βρίσκουν καταφύγιο για να απαλλαγούν από μία σειρά ασθένειες και ενοχλήσεις που τους ταλαιπωρούν, στις ράγες των τρένων αδιαφορώντας αφενός μεν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αφετέρου δε κάνουν κάτι το οποίο δεν έχει καμία απολύτως επιστημονική βάση.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδονησίας είναι ηλεκτροδοτούμενο και οι πολίτες που πάσχουν από κάθε λογής ασθένειες, πιστεύουν πως ξαπλώνοντας στις ράγες, απολαμβάνουν ένα είδος ηλεκτρικής θεραπείας που καταπολεμά με επιτυχία όλες τις ασθένειες, από την μικρότερη έως την πολύ σημαντική και θανατηφόρα. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας στη συγκεκριμένη χώρας της Ασίας. Τα νοσοκομεία είναι υποχρηματοδοτούμενα και συνήθως κατακλύζονται από πολίτες που λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν χρήματα για να επισκεφθούν κάποιο ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο, βρίσκουν καταφύγιο στα δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο, οι «τυχεροί» που ζουν σε μικρή απόστασης από το σιδηροδρομικό δίκτυο, έχουν πλέον στρέψει τα νώτα τους στο νοσηλευτικό σύστημα της χώρας και έχουν βρει τον προσωπικό τους γιατρό, στις ράγες του τρένου.

Dim lights Embed 
Οι διωκτικές αρχές της χώρας προσπαθούν με την επιβολή πολύ υψηλών προστίμων που φθάνουν μέχρι τα 1800 δολάρια, αλλά και ποινές φυλάκισης μέχρι και τρεις μήνες να αποθαρρύνουν τους ασθενείς, αλλά μάλλον εις μάτην, αφού καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός όλων όσοι επιλέγουν τις ράγες απ΄το στηθοσκόπιο και τους αξονικούς τομογράφους.

daily news 24.gr
Μάλιστα, οι ίδιοι πιστεύουν πως είναι αρκετό να ξαπλώσουν μερικές φορές για να γιατρευθούν, ενώ τους συμπαραστέκονται και οι στενοί συγγενείς τους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις τους συνοδεύουν για να τους παρέχουν τις απαραίτητες διευκολύνσεις, νερό, λίγη τροφή, σκιά, όση ώρα αυτοί βρίσκονται ξαπλωμένοι και απολαμβάνουν τη «θεραπεία» του σιδηροδρομικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου