Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

«Ο Σαρκοζί τα παίζει όλα για όλα για τη διάσωση του ευρώ»




 
Αποφασισμένος να μην αναλωθεί στις συνήθεις προεκλογικές πομφόλυγες εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία το 2012 και να «παίξει τα ρέστα του» για τη διάσωση του κοινού νομίσματος, εμφανίζεται ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας “Le Monde”. 

Έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις που επέφερε η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ηνωμένων Πολιτειών για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το Μέγαρο των Ηλυσίων εμφανίζεται έτοιμο να αναλάβει δράση για το συντονισμό των ευρωπαίων ηγετών ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του σημαντικότερου επιτεύγματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό της υιοθέτησης ενός κοινού νομίσματος. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα ο Νικολά Σαρκοζί φέρεται να δήλωσε σε δραματικούς τόνους πως «για το καλό της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και εν τέλει ολόκληρης της ευρωζώνης, η λύση πρέπει να έχει βρεθεί μέχρι τις 20 Αυγούστου, αλλιώς θα επέλθει το τέλος»! 

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει προγραμματίσει ένα μαραθώνιο επαφών με την Καγκελάριο Μέρκελ, τον Πρωθυπουργό Μπερλουσκόνι, τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον Πρωθυπουργό του Μεγάλου Δουκάτου και πρόεδρο του eurogroup Γιούνκερ και τον Διοικητή της ΕΚΤ Τρισέ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι διεργασίες για την μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια μορφή Ομοσπονδίας  είναι περισσότερο εφαρμόσιμες από ποτέ και οι προτάσεις για την πλήρη και οριστική οικονομική ένωση της ηπείρου ίσως να έχουν κατατεθεί μέχρι το τέλος του μήνα. 




Διαβάστε περισσότερα: http://ideopigi.blogspot.com/2011/08/blog-post_3151.html#ixzz1ULEJmR6t

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου