Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τι περιλαμβάνει ο λογαριασμός του Μεσοπρόθεσμου μέχρι το τέλος του χρόνου



04/07/2011 

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Άμεσα θα αισθανθούν στην τσέπη τους οι φορολογούμενοι τις επιπτώσεις από τα φορολογικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου. Η αρχή γίνεται από το μήνα που διανύουμε, καθώς μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά περίπου 33 ευρώ λόγω της αύξησης του παρακρατούμενου φόρου. Και αυτό, λόγω της επίπτωσης από την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, για όλα τα φετινά εισοδήματα, από τα 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ, που μεταφράζεται αυτόματα σε αύξηση του φόρου μέχρι 400 ευρώ τον χρόνο.
Σύμφωνα με τα «Νέα», το μεγαλύτερο σοκ θα το υποστούν οι φορολογούμενοι από τον Σεπτέμβριο, όταν θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι λογαριασμοί της Εφορίας για την πληρωμή της εισοδηματικής εισφοράς. Αυτό αφορά όσους δηλώνουν εισοδήματα 12.000 ευρώ και άνω, ο φόρος επιβάλλεται επί ολόκληρου του ποσού του εισοδήματος, με συντελεστές από 1%-4%, αναλόγως του εισοδήματος.
Η δεύτερη... λυπητερή, θα έρθει επίσης το Σεπτέμβριο και αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, που θα κληθούν να πληρώσουν για το τρέχον έτος ένα τέλος επιτηδεύματος ύψους 300 ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους. Το τέλος θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών, πλην εκείνων που το εξέδωσαν την τελευταία 5ετία. 
Ταυτόχρονα, από το Σεπτέμβριο θα αυξηθούν οι τιμές στην εστίαση (καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, ντελίβερι κ.λπ.), λόγω της μετάταξής τους σε καθεστώς ΦΠΑ από το 13% στο 23%.Τον Οκτώβριο, μαζί με τα πρώτα κρύα, θα έρθει και η... κρυάδα της αύξησης κατά 5- 6 λεπτά το λίτρο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της αναπροσαρμογής του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Τέλος, κατά το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, θα αποσταλούν τα ειδικά εκκαθαριστικά με την έκτακτη εισφορά για τα αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ., τα σκάφη αναψυχή και τις πισίνες, ενώ φυσικά θα αυξηθούν και μέχρι 12,5% τέλη κυκλοφορίας για το 2012.

Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου