Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Στη δημοσιότητα το σ/ν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση



Αλλαγές στον χρόνο φοίτησης στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, στην εκλογή των πρυτάνεων και στη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων φέρνει το νέο ν/σ του υπουργείου Παιδείας. Ολόκληρο το προσχέδιο νόμου
04 Ιουλ 2011 
Picture 0 for Στη δημοσιότητα το σ/ν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας το προσχέδιο νόμου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.
Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο προβλέπονται μεταξύ άλλων καθιέρωση τριετίας για το πτυχίο, αυστηροί κανόνες για τους «αιώνιους φοιτητές», νέος τρόπος διοίκησης των πανεπιστημίων (με τη δημιουργία 15μελούς συμβουλίου: επτά καθηγητές, επτά εξωτερικοί και ένας φοιτητής), και εκλογής των πρυτανικών αρχών, καθώς και νέος τρόπος χρηματοδότησης των ιδρυμάτων.
Επιπλέον, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο πρύτανης θα είναι αρμόδιος για το θέμα του ασύλου, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών και την ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας του ιδρύματος. Ειδικότερα, επαφίεται στα πανεπιστήμια, εάν το επιλέξουν, να ενσωματώσουν σχετικές διατάξεις στους εσωτερικούς κανονισμούς τους και να αναλάβουν την ευθύνη εφαρμογής τους.
Στο νέο νομοσχέδιο αντιδρούν οι πρύτανεις των πανεπιστημίων, ενώ θετική ήταν η πρώτη αντίδραση από τους προέδρους των ΤΕΙ της χώρας.
Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο εδώ

Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου