Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Χτυπάει το Βενιζέλο για να τα ακούει ο... Μανώλης



Τρίτη, 5 Ιούλιος 2011    |   Εκτύπωση   |   E-mail
 
  0
Χτυπάει το Βενιζέλο για να τα ακούει ο... Μανώλης 
Για όσους καταλαβαίνουν το αντικείμενο, η ξαφνική έκρηξη της ΝΔ εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλουπροκάλεσε απορία. Ο υπουργός Οικονομικών παραπλάνησε το κοινοβούλιο άστραψε και βρόντηξε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Αφορμή; 

Ότι σε σχέση με την εργασιακή εφεδρεία, η λέξη απολύσεις δεν αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο. Αναφέρεται όμως στην 4η επικαιροποίηση του μνημονίου, μετά το πέρας του δωδεκάμηνου διαστήματος, όπου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε εργασιακή εφεδρεία. 

Ε, και; Το περιεχόμενο της 4ης επικαιροποίησης είναι γνωστό στην Αθήνα εδώ και 15 μέρες, υπήρξαν μάλιστα και πολλά σχετικά δημοσιεύματα. Το τι ακριβώς λέει ο εφαρμοστικός νόμος δεν έχει μεγάλη σημασία, ο συγκεκριμένος δεν εμπεριέχει και το χρονοδιάγραμμα για τις αποκρατικοποιήσεις, το οποίο παρ’ όλα αυτά ισχύει Αυτό γιατί δεν καταγγέλθηκε ως παραπλάνηση; 

Αυτό που κατάλαβαν οι υποψιασμένοι από το γεγονός ότι η ΝΔ αφιέρωσε ένα μπρίφινγκ και έστησε έναν ολόκληρο καυγά για αυτήν την υπόθεση ήταν ότι η Συγγρού ήθελε να κάνει σαφές – με τυμπανοκρουσίες εί δυνατόν στους συνδικαλιστές της – ότι διαφωνεί με τις πιθανές απολύσεις που θα ακολουθήσουν το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση κάποιων ΔΕΚΟ. 

Όπως εξηγούν, αυτό ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαίο μια και οι γαλάζιοι συνδικαλιστές τα έχουν «πάρει» άγρια με τη θετική ψήφο της ΝΔ τόσο στα άρθρα για τις ιδιωτικοποιήσεις του εφαρμοστικού, όσο και στο άρθρο 37 που ρυθμίζει τα περί εργασιακής εφεδρείας. Γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Μιχελάκης έσπευσε να ξεκαθαρίσει, ότι διαφωνεί με την σχετική παράγραφο του εν λόγω άρθρου. 

Όλες τις προηγούμενες μέρες άλλωστε οι βουλευτές της ΝΔ έγιναν αποδέκτες παραπόνων, διαμαρτυριών αλλά και φραστικών επιθέσεων από συνδικαλιστές της ΝΔ που τους κατηγορούσαν ότι «ψήφισαν ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις». Ο Γιάννης Μανώλης θεώρησε σκόπιμο να το επισημάνει αυτό σε όσους συνάντησε. Αυτό ακριβώς όμως  απάντησε και ο κ. Μιχελάκης ότι η ΝΔ διαφωνεί με τις απολύσεις: Η αντίδραση και μια πιθανή ανταρσία των συνδικαλιστών είναι ότι δεν θα ήθελε η ΝΔ αυτή τη στιγμή. Με δεδομένη την περιθωριοποίηση της φιλελεύθερης πτέρυγας, οι συνδικαλιστές είναι πανίσχυροι.   

Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου