Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

“Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελληνικής Κοινωνίας- Οικονομίας”…. Το 68,23% των Εσόδων προέρχεται από μισθωτούς και συνταξιούχους…




 
Στην ένταση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής υποστηρίξει για ακόμη μια φορά ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, να δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα ότι το 68,23% των εσόδων προέρχονται από μισθωτούς και συνταξιούχους, αντί των υπολοίπων φορολογουμένων που δηλώνουν το 17,25% και των νομικών προσώπων το 14,52%.
 
Μάλιστα, το ίδιο το ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι περίπου 20δις ευρώ, είναι τα ποσά που χάνονται, με 25% του ελληνικού ΑΕΠ να προέρχεται από μορφές παραοικονομίας, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στο πρακτορείο Reuters “Θα γίνει πλήρης αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, πλήρης αξιοποίηση των πληροφορικών συστημάτων που διαθέτουμε και της δυνατότητας για διασταυρώσεις. Και επίσης, πλήρης αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που έχουμε με την άρση του τραπεζικού απορρήτου”, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους τρόπους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.  

Μέσα στα σχέδια που εξετάζονται, είναι και η αξιοποίηση ιδιωτών στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το οικονομικό έτος 2009, συνολικό εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ δήλωσαν μόλις 397.000 φορολογούμενοι. Από τις 5.655.100 φορολογικές δηλώσεις, οι 5.257.298 είναι για εισόδημα κάτω των 50.000 ευρώ, ενώ εισόδημα άνω των 250.000 ευρώ δηλώνουν μόλις 2.435 Έλληνες.


Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο στόχαστρο μπαίνουν επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει ΦΠΑ, φυσικά πρόσωπα που δεν δήλωσαν εισοδήματα, φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία, ελεύθεροι επαγγελματίες που τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνται από το εισόδημα τους, και τραπεζικές καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό, με σκοπό να διαπιστωθεί αν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα.

 
Greek Finance Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου