Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Στο ΠΑΣΟΚ το μπαλάκι του Μεσοπρόθεσμου



Κρίσιμες ενδοΠΑΣΟΚικές και ενδοκυβερνητικές διεργασίες αναμένονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς από όλες τις πλευρές εκφράζεται δυσαρέσκεια για την ελλιπή ενημέρωση των μέτρων που έρχονται
04 Ιουν 2011
Picture 0 for Στο ΠΑΣΟΚ το μπαλάκι του Μεσοπρόθεσμου
Σαββατοκύριακο έντονων διεργασιών θα είναι το τρέχον. Μετά την θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την επίτευξη μιας συμφωνίας, που αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της χώρας έως το 2014, τώρα θα πρέπει να πεισθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολλοί ... υπουργοί της κυβέρνησης για το επωφελές της συμφωνίας.
Αλλιώς, κινδυνεύει να μην ψηφισθεί και κατά συνέπεια, η όλη  έως τώρα προσπάθεια να πάει χαμένη, αφού σε αυτήν την περίπτωση η συμφωνία θα τιναχθεί στον αέρα. Ήδη, μετά τη γνωστή επιστολή που απέστειλαν βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, με την οποία ζητείται - σχεδόν απαιτείται - εμβριθέστερη ενημέρωση σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο, πληροφορίες αναφέρουν ότι κι εντός του υπουργικού συμβουλίου εκφράζεται δυσαρέσκεια σχετικά με το βαθμό ενημέρωσης που έχει γίνει για τις κρίσιμες παραμέτρους αυτής της συμφωνίας, που ασφαλώς θα σημαδέψει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, που γίνονται αποδέκτες αυτού του κλίματος, ανησυχούν επίσης και προγραμματίζουν σειρά πρωτοβουλιών, προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης της κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα, άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κι αμέσως μετά σύγκλιση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, προκειμένου να γίνει μια αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο της συμφωνία από τον υπουργο Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Εναλλακτικά εξετάζεται η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σε κάθε περίπτωση, θα συνεδριάσει πριν την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.
Εκφράζεται η ελπίδα ότι κατά τη διάρκεια τους, θα εκτονωθούν οι εντάσεις και τελικώς, όταν το σχετικό κείμενο φτάσει στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση, θα περάσει, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Γιατί, θεωρείται περίπου σίγουρο ότι ένας ή δύο από τους 156 βουλευτές της πλειοψηφίας, θα το καταψηφίσει. Το θέμα είναι αν θα παραιτηθεί κιόλας...

Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου