Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

“Δώστε εξηγήσεις κ. Δαμανάκη”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για “μεθοδεύσεις” που θέτουν “δίλημμα” εξόδου της χώρας από το ευρώ έκανε λόγο η Μαρία Δαμανάκη και ουσιαστικά χωρίς να δίνει καμία εξήγηση μοιάζει η ίδια με ωμό και εκβιαστικό τρόπο να θέτει δίλημμα αποδοχής των μέτρων ή εξόδου απ' το ευρώ.

Τι είπε η κ. Δαμανάκη; “Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του”
Δεν εξήγησε όμως ποτέ ποιοι απεργάζονται το σενάριο, ποιοι το έβαλαν στο τραπέζι. Αντίθετα προχώρησε χωρίς εξηγήσεις σε ένα ξεκάθαρο δίλημμα:
“Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες”.
Το δίλημμα που μοιάζει με το “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” για τον ελληνικό λαό αφού είτε τα μέτρα θα του προκαλέσουν αφαίμαξη είτε η έξοδος από το ευρώ που θα σημάνει ταυτόχρονη υποτίμηση του νομίσματος ως και 50% και άρα οικονομική κατάρρευση για τα ελληνικά νοικοκυριά και όχι μόνο.
Η κ. Δαμανάκη μίλησε και αμέσως διαψεύστηκε τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το ΔΝΤ. Είναι ώρα να δώσει άμεσα εξηγήσεις ή να παραιτηθεί...

Διαβάστε επίσης:
Είχε ενημερώσει η Δαμανάκη τον πρωθυπουργό για τα περί εξόδου

Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου