Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σήμερα είναι η μέρα που οι Ευρωπαίοι στηρίζουν την Ελλάδα...

    
26-05-2011 
ImageΣήμερα είναι η μέρα που οι Ευρωπαίοι στηρίζουν. Χθες μας αποδομούσαν, προχθές πάλι μας στήριζαν και πάει λέγοντας όσο δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Σήμερα λοιπόν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν «εξαντλήσει τα σενάρια στήριξης της Ελλάδας» και θεωρεί ότι μία αναδιάρθρωση του χρέους εμπεριέχει «σημαντικούς κινδύνους». Πριν από ένα μήνα, ο ίδιος είχε κάνει δηλώσεις υπέρ της αναδιάρθρωσης!«Είναι αλήθεια ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουμε ακόμη εξαντλήσει όλα τα σενάρια για την στήριξη της Ελλάδας», λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδεχόμενος ότι «τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας από μόνα τους δεν μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα» της χώρας.

«Χρειάζεται μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κάνοντας αναφορά στον τομέα των επενδύσεων στην ηλιακή ενέργεια στην Ελλάδα, καθώς και στο ηλεκτρικό της δίκτυο.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί επίσης για τους κινδύνους που συνδέονται με μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Ένα σενάριο αναδιάρθρωσης συνοδεύεται από σημαντικούς κινδύνους».

Μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να έχει «ακόμη πιο δραματικές συνέπειες από την πτώχευση της Lehman Brothers», προειδοποιεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει ότι «δεν έχουμε καμία εμπειρία για το τι θα συμβεί, εάν μία χώρα μέλος της νομισματικής ένωσης περιέλθει σε στάση πληρωμών. Αυτό θα είναι μία εντελώς νέα κατάσταση σε σχέση με αυτήν που αντιμετωπίσαμε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην Αργεντινή και άλλες χώρες».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου