Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

1 χρόνο τους πήρε να καταλάβουν στο Πα.Σο.Κ. ότι με το μνημόνιο παρέδωσαν τη Χώρα σε τρίτους;

Τρίτη, Μάϊος 17, 2011

 Επιμήκυνση, νέο Μνημόνιο, Χρεοκοπία, Ανδιάρθρωση... και όλα αυτά μέσω... Λονδίνου
Δικηγορική εταιρεία στο Λονδίνο αναζητά η ελληνική κυβέρνηση για να επαναδιατυπώσει τα νομικά κείμενα του Μνημονίου που υπoγράφηκε πέρσι στις 8/5/2010. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για την αναδιατύπωση των διατάξεων της δανειακής σύμβασης, που υπέγραψε η Ελλάδα με την τρόικα, μετά τις αποφάσεις των δύο Συνόδων Κορυφής τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τις οποίες επιμηκύνεται η αποπληρωμή του δανείου από την 'τρόικα' μέχρι το 2023 και το επιτόκιο μειώνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από 5,2% αρχικά στο 4,2%.
Η όλη διαδικασία κινείται από...
το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο θα διερευνήσει ποιες νομικές εταιρίες μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες στο Δημόσιο «κατά το στάδιο των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση του από 3/5/2010 μνημονίου συνεργασίας, καθώς και για την ενδεχόμενη διαπραγμάτευση, νομική επεξεργασία και κατάρτιση τροποποιητικής ή συμπληρωματικής σύμβασης της από 8/5/2010 δανειακής σύμβασης».
Η εμπειρία της νομικής εταιρίας, με έδρα το Λονδίνο, πρέπει να αφορά στο αγγλικό και ευρωπαϊκό Δίκαιο. Ειδική αναφορά γίνεται στη δικηγορική εταιρία «Allen and Overy», ως μία από τις πιθανότερες αναδόχους του έργου, με δεδομένο ότι διαθέτει την ανάλογη εμπειρία και είναι μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες στη Βρετανία (με βάση τα στοιχεία για την περίοδο 2009-2010) αλλά και μία από τις έξι μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο.
Από την εταιρία που θα αναλάβει το έργο, θα εξεταστούν οι όροι που θα περιέχουν οι νέες δανειακές συμβάσεις οι οποίες θα υπογραφούν από την Ελλάδα για την επιμήκυνση του δανείου των 80 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου. Για την επιμήκυνση αυτή, υπάρχει ήδη η πρώτη απόφαση και το οριστικό «οκ» θα δοθεί στη σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.
Το μεσημέρι στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέψευσε ότι η συγκεκριμένη αναζήτηση νομικού συμβούλου αφορά στην σύνταξη ενός νέου Μνημονίου, του λεγόμενου ‘Μνημόνιο-2’.
«Να μην προτρέχουμε. Δεν υπάρχει ‘Μνημόνιο-2’ και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει κάποιος που να το επεξεργάζεται νομικά», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου