Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ένα ευέλικτο και απλό σύστημα άμεσων πωλήσεων αγροτικών προϊόντων ζήτησε ο υφυπουργός Γ. Κουτσούκος στο Συμβούλιο Υπουργών

Ένα ευέλικτο και απλό σύστημα άμεσων πωλήσεων αγροτικών προϊόντων ζήτησε ο υφυπουργός Γ. Κουτσούκος στο Συμβούλιο Υπουργών
Στη δυνατότητα διάθεσης της γεωργικής παραγωγής στις τοπικές αγορές και σε ένα σύστημα απευθείας πωλήσεων στο αγρόκτημα ή στη γύρω περιοχή με την επισήμανση «προϊόν του αγροκτήματός μου», αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, στις 14 Απριλίου και στο οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας.
Κύρια θέματα της συνεδρίασης ήταν η πολιτική ποιότητας των τοπικών γεωργικών προϊόντων και ο ρόλος της καινοτομίας για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, ενώ συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τις χώρες ΜΕRCOSUR.
Κατά την παρέμβαση του ο Έλληνας Υφυπουργός τόνισε ότι η δυνατότητα διάθεσης της γεωργικής παραγωγής στις τοπικές αγορές και ένα σύστημα απευθείας πωλήσεων στο αγρόκτημα ή στη γύρω περιοχή με την επισήμανση «προϊόν του αγροκτήματός μου», αποτελεί μια ευκαιρία για την προσέγγιση γεωργών και καταναλωτών, για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και την ενίσχυση του ιδιαίτερου χαρακτήρα των τοπικών προϊόντων.

Πηγή:  Agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου